Αγία Γαλήνη: Αγορά ακινήτου αξίας 1,35 εκατομμυρίων για δημιουργία πάρκινγκ - «Ιστορική μέρα», λέει ο δήμαρχος

Κρήτη
Αγία Γαλήνη: Αγορά ακινήτου αξίας 1,35 εκατομμυρίων για δημιουργία πάρκινγκ - «Ιστορική μέρα», λέει ο δήμαρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση 250 μέτρων από το λιμάνι

Υπογράφτηκε σήμερα το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου στην Αγία Γαλήνη έκτασης 2.110,59 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο του οικισμού και σε απόσταση 250 μέτρων από το λιμάνι με σκοπό την κατασκευή χώρου στάθμευσης. Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου υπέγραψαν το συμβόλαιο αγοράς ύψους 1.350.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Ταταράκης φανερά ικανοποιημένος από τη σημερινή εξέλιξη δήλωσε σχετικά:

«Τη σημερινή μέρα θα τη χαρακτήριζα ιστορική καθώς λύνεται το μεγαλύτερο πρόβλημα του οικισμού που είναι η στάθμευση λόγω του ιδιαίτερου ανάγλυφου του. Μετά τη σημερινή αγορά θα προχωρήσουμε στην κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου το οποίο είναι ημιτελές. Στη θέση του θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης 180-200 οχημάτων ο οποίος μαζί με άλλα οικόπεδα συνολικής έκταση 8.000 τμ, τα οποία σκοπεύουμε να αγοράσουμε το επόμενο διάστημα, και τον υφιστάμενο δημοτικό χώρο 2.000 τμ που βρίσκεται στο σημείο της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός) θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.

Θα δοθεί μια μεγάλη ανάσα στον δημοφιλή μας προορισμό με τους χιλιάδες επισκέπτες. Παράλληλα θα βελτιωθεί η αισθητική του γραφικού οικισμού καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο εγκαταλελειμμένο κτίσμα σε κομβικό σημείο.

Θα παραμείνει μόνο ένα αυτόνομο διώροφο κτίσμα συνολικής επιφάνειας 201 τμ το οποίο θα καλύψει της μελλοντικές ανάγκες της Αγίας Γαλήνη στεγάζοντας δημόσιες υπηρεσίες.

Πρόκειται λοιπόν για ένα έργο με πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη συμβολή του στην έγκριση της πίστωσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό το εμβληματικό έργο για το χωριό του με επίμονή και υπομονή. Και βέβαια ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη του ακινήτου κ. Στέλιο Καπαρό για την άψογη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα καθώς και τον ειδικό μου συνεργάτη Γιάννη Παπαδάκη και τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Γιάννη Νικολιδάκη οι οποίοι βοήθησαν να φτάσουμε στην σημερινή μέρα.

Επίσης ευχαριστώ τα μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, του φορείς της Αγίας Γαλήνης και τους κατοίκους οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό μας με ομοθυμία ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».  

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News