Εκλογές 2023: Ομαλά η εκλογική διαδικασία σε Χανιά και Ρέθυμνο - Άμεση αντιμετώπιση των μικροπροβλημάτων (pics)

Κρήτη
Εκλογές 2023: Ομαλά η εκλογική διαδικασία σε Χανιά και Ρέθυμνο - Άμεση αντιμετώπιση των μικροπροβλημάτων (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά τα εκλογικά τμήματα μαζί με τα 4 των ετεροδημοτών είναι 342, ενώ στο Ρέθυμνο είναι 212 μαζί με το 1 εκλογικό τμήμα των ετεροδημοτών

Στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ώστε να αναδειχθεί η νέα κυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια προσήλθαν σήμερα και οι πολίτες της δυτικής Κρήτης.

Από τις 6 το πρωί όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εφοδιασμένοι για πρώτη φορά και με τα τάμπλετ τους, αλλά και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ήταν στις θέσεις τους, με τις κάλπες να ανοίγουν κανονικά στις 7 το πρωί, ενώ γύρω στις 12 το μεσημέρι η κίνηση ήταν εμφανώς αυξημένη κυρίως στα μεγάλα εκλογικά τμήματα των δύο μεγαλουπόλεων αλλά και της ενδοχώρας.

Στα Χανιά τα εκλογικά τμήματα μαζί με τα 4 των ετεροδημοτών είναι 342, ενώ στο Ρέθυμνο είναι 212 μαζί με το 1 εκλογικό τμήμα των ετεροδημοτών.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Χανίων είναι συνολικά 143.879, ενώ στο Ρέθυμνο το εκλογικό σώμα αριθμεί τα 73.386 άτομα.

Μέχρι και το μεσημέρι η διαδικασία εξελισσόταν ομαλά, ενώ γύρω στις 11 το πρωί τουλάχιστον σε κάποια εκλογικά τμήματα της πόλης του Ρεθύμνου παρατηρήθηκαν μικροπροβλήματα όταν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι προσπάθησαν να συνδεθούν online με το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μεταδώσουν τον αριθμό των ψηφισάντων.

 Δείτε εικόνες από την ψηφοφορία στο Ρέθυμνο: 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκλογική διαδικασία στα Χανιά: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News