Ρέθυμνο: Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ δημιούργησαν πραγματικά καλλιτεχνήματα γεμάτα Ευρώπη (pics)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ δημιούργησαν πραγματικά καλλιτεχνήματα γεμάτα Ευρώπη (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μαθητές δημιούργησαν έργα που κοσμούν εδώ και λίγο καιρό τον εσωτερικό χώρο του σχολείου δημιουργώντας μία διαφορετική αισθητική στον χώρο

Σε ευρωπαϊκό καμβά έχει μεταμορφωθεί το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους δημιούργησαν πραγματικά καλλιτεχνήματα γεμάτα Ευρώπη!! Οι εξαιρετικές τους δημιουργίες κοσμούν εδώ και λίγο καιρό τον εσωτερικό χώρο του σχολείου δημιουργώντας μία διαφορετική αισθητική στο χώρο. Ανάμεσα σε αυτά που έφτιαξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι η Αρπαγή της Ευρώπης από το Δία, οι σημαίες των ευρωπαϊκών χωρών, o χάρτης της Ευρώπης, το πεντάγραμμο με τις νότες του Ύμνου της Ευρώπης, τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών, η σημαία της Ευρώπης, καθώς και οι βασικές πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκές Ένωσης.

Ο χώρος διαμορφώθηκε ως Σημείο Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Info-point) προκειμένου οι μαθητές να ενημερώνονται για διάφορα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις πολιτικές προτεραιότητες της, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα της, τα κυριότερα επιτεύγματα της, τα θεσμικά της όργανα, τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες για τους νέους, την αλιεία, την γεωργία, τη μετανάστευση, προγράμματα  Erasmus+, θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, για το Next Generation EU, κ.α.

Στον χώρο υπάρχει ιστορική ανάδρομη για τη δημιουργία της Ευρώπης, πως προέκυψε η ευρωπαϊκή σημαία και η σημασία της καθώς και νέα από την Ευρώπη. Επίσης, υπάρχει έντυπο υλικό, σχετικά με διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα, χρηματοδοτήσεις, τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη θεματολογία της, καθώς και πως επηρεάζει την καθημερινότητα των ευρωπαίων πολιτών. Επίσης, οι μαθητές ενημερώνονται καθημερινά από το tablet που υπάρχει στο Info kiosk για θέματα που τους αφορούν στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και επίσης συμμετέχουν σε on line εκπαιδευτικά παιχνίδια που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και τις μαθήτριες που με το ταλέντο τους και τη διάθεση για εθελοντισμό κόσμησαν το σχολείο (κατά αλφαβητική σειρά): Ζιγκαϊλο Μιροσλάβα, Ζουλάκης Βασίλης, Καλαντζής Κων/νος, Μαστορογιαννάκη Μαρία, Μπεκιαράι Φατμίρε, Ξιφαράς Νικόλαος, Σουρμελή Κων/να, Τζουγανακη Χρυσή και Φαρχάτ Μωχάμεντ Αλί.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News