Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στο neakriti.gr: «Η Ν.Δ. έχει πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον»

Κρήτη
Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στο neakriti.gr: «Η Ν.Δ. έχει πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στο neakriti.gr αναφέρει ότι μεθαύριο Κυριακή θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι, η Ελλάδα του χθες με τη νέα, φωτεινή Ελλάδα

Κάλεσμα στους νέους απευθύνει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο Ηράκλειο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 21ης Μαΐου. Σε συνέντευξή του στo neakriti.gr, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει ότι μεθαύριο Κυριακή θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι, η Ελλάδα του χθες με τη νέα, φωτεινή Ελλάδα και καλεί τη νέα γενιά να μην απέχει, αλλά να διαμορφώσει με την ψήφο της, ψηφίζοντας Ν.Δ., το μέλλον της χώρας.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. σχολιάζει την επίθεση στον Διονύση Σαββόπουλο, τις συνεργασίες που θέλουν τα άλλα κόμματα και καταλήγει ότι η Ν.Δ. έχει πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον.

* Ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα στις εκλογές της Κυριακής;

«Το βράδυ της 21ης Μαΐου όλοι θα γνωρίζουμε την απόφαση του ελληνικού λαού. Μία απόφαση που θα κρίνει την κατεύθυνση που θα οδηγηθεί η Ελλάδα. Αν θα προχωρήσει μπροστά με συνέπεια και σταθερότητα ή αν θα οδηγηθεί σε μία πολιτική αστάθεια με απρόβλεπτες συνέπειες. Μία αστάθεια που επιδίωξε στην αποδρομή της κυβερνητικής του θητείας ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του με την ψήφιση της απλής αναλογικής, ένα εκλογικό σύστημα που δεν παράγει σταθερές κυβερνήσεις, αλλά συνήθως οδηγεί σε καταστάσεις πολιτικής περιπέτειας και ακυβερνησίας. Να θυμίσουμε, όμως, στους σημερινούς υπέρμαχους και θιασώτες της απλής αναλογικής ότι οι ίδιοι κυβέρνησαν δύο φορές τη χώρα, και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής. Κάποιοι αυτό θα το ονόμαζαν αφόρητη υποκρισία.

Την Κυριακή 21 Μαΐου, σε μία κρίσιμη εκλογική μάχη θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η Ελλάδα του χθες με τη νέα, φωτεινή Ελλάδα. Το μέλλον με το παρελθόν που μας πλήγωσε.

Μία πολιτική σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Από τη μία η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μία ξεκάθαρη πρόταση προς τον ελληνικό λαό. Ζητάμε στην κρίσιμη κάλπη της Κυριακής, στην κάλπη της απλής αναλογικής, καθαρή νίκη, ισχυρή εντολή, ώστε να τη μετουσιώσουμε με σιγουριά στην επόμενη κάλπη σε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να προχωρήσουμε μπροστά για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του και τα στελέχη του βρίσκονται σε ένα “βέρτιγκο” αλληλοσυγκρουόμενων δηλώσεων. Κάθε μέρα, στην προεκλογική περίοδο, ακούμε και κάτι διαφορετικό. Αν είμαστε, λένε, πρώτοι στις εκλογές της Κυριακής, θέλουμε να σχηματίσουμε “προοδευτική κυβέρνηση”. Το αν συμβαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την προοδευτικότητα το γνώρισε όλη η ελληνική κοινωνία με τον χειρότερο τρόπο την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης.

Άλλωστε, την καπηλεία όρων και συμβόλων από την αξιωματική αντιπολίτευση την έχουμε συνηθίσει. Όπως έχουμε καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια πως όποιος δε συμφωνεί μαζί τους, αυτόματα κατατάσσεται στην κατηγορία των ακροδεξιών και ακόμη παραπέρα. Τελευταίο ατυχές θύμα τους, που “ρίχτηκε στην πυρά”, ο Διονύσης Σαββόπουλος επειδή τόλμησε να εκστομίσει πως επιθυμεί την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Ελευθερία της έκφρασης σε όλο της το μεγαλείο (!!!).

Μετά μας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς, ακόμα και αν είμαστε δεύτεροι στην κάλπη θα σχηματίσουμε κυβέρνηση, “κυβέρνηση ηττημένων”. Και συνεχίζουν απτόητοι. Και αν δε μας βγαίνουν τα “κουκιά”, δεν πειράζει. Εμείς θα κάνουμε κυβέρνηση ανοχής. Μία κυβέρνηση, δηλαδή, που δε θα έχει την πλειοψηφία της Βουλής, μία κυβέρνηση που δε θα έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση. Για να φτάσουμε στο τελευταίο σενάριο που μας δήλωσε από τηλεοράσεως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. “Θέλουμε”, είπε, “να σχηματίσουμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού”. Για τις υποκλοπές, ένα θέμα που ήδη διερευνάται από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Και με ποιους θα σχηματίσουν όλες αυτές τις κυβερνήσεις που ονειρεύονται; Με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, που ακόμη μας φυλάει για έκπληξη το όνομα του πρωθυπουργού. Και με το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη, που φαντασιώνεται ότι θα “ανατινάξει” τις τράπεζες και θα βάλει τον ελληνικό λαό, “για το καλό του”, να συναλλάσσεται με ένα νέο νομισματικό σύστημα, εφεύρημά του. Κάτι “Δημητρούλες” αγνώστων λοιπών στοιχείων. Γνωστών, όμως, συνεπειών, που θα τις πληρώσει ακριβά η ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά δεν είναι κυβέρνηση. Ούτε καν “κυβέρνηση ηττημένων”. Είναι “κυβέρνηση απελπισμένων”. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός θα τους γυρίσει την πλάτη».

* Είστε ένας νέος άνθρωπος, τι μήνυμα θα στέλνατε στους νέους για να τους πείσετε να συμμετάσχουν στις εκλογές;

«Οι νέοι της γενιάς μου αναγκάστηκαν να ωριμάσουν στα δύσκολα. Μεγαλώσαμε στην Ελλάδα των μνημονίων, μέσα στην οικονομική κρίση. Πολλοί φίλοι μας έφυγαν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Η πολιτική δεν είναι της μόδας μεταξύ των νέων ανθρώπων, το γνωρίζω. Κυριαρχεί η αδιαφορία και αρκετές φορές η απαξίωση για το πολιτικό σύστημα. Η αποχή, όμως, δε συμβάλλει σε τίποτα θετικό. Μόνο η ενεργή συμμετοχή μας, η συμμετοχή των νέων γενιών θα βοηθήσει στην προσπάθεια να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας, να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος και απαιτητικός. Ένας δρόμος ανηφορικός. Είναι, όμως, ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο. Μας αξίζει μία καλύτερη Ελλάδα και τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε τη διαφορά. Για τη γενιά μας. Για το μέλλον μας. Γι’ αυτό συμμετέχουμε, δεν απέχουμε».

* Όταν σας ρωτούν οι εκλογείς του ν. Ηρακλείου «γιατί να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία;», τι τους απαντάτε;

«Εμείς όλοι στη Νέα Δημοκρατία σε αυτήν την κρίσιμη κάλπη αποζητούμε τη σύγκριση πεπραγμένων και προγραμμάτων. Την επομένη των εκλογών η χώρα μας χρειάζεται κυβέρνηση. Με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας, με σταθερότητα και προοπτική. Αυτά μόνο η παράταξή μας μπορεί να τα εγγυηθεί. Όπως το κάνει μισό αιώνα τώρα. Γι’ αυτήν την παράταξη είμαστε υπερήφανοι. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στη μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Που πάντα είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Που έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας του τον άνθρωπο. Που δε χαρίζει την κοινωνική δικαιοσύνη στην Αριστερά.

Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στον τόπο μας. Που υπηρέτησε με πίστη και αποφασιστικότητα την κορυφαία στρατηγική του πολιτική επιλογή και κατάφερε να βάλει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν οι λαϊκιστές της εποχής κραύγαζαν “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στην παράταξη του Κώστα Καραμανλή. Που έβαλε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στην παράταξη του Αντώνη Σαμαρά. Που κράτησε όρθια τη χώρα σε δύσκολες ώρες. Όταν οι λαϊκιστές της πάνω και της κάτω πλατείας έσκιζαν μνημόνια και μας έλεγαν “προδότες και γερμανοτσολιάδες”. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του άξιου συνεχιστή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Που μας γέμισε την τετραετία που μας πέρασε αυτοπεποίθηση και ελπίδα. Με την τήρηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων και τη μείωση 29 φόρων. Με την επαναφορά υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της χώρας, πάνω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης. Με την αύξηση τρεις φορές του κατώτατου μισθού. Με τη μείωση της ανεργίας. Με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Με την αύξηση μετά από δώδεκα χρόνια των συντάξεων. Με τις πολιτικές που κράτησαν όρθια την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία την περίοδο της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Που στήριξαν τα ελληνικά νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις. Με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων που εμπιστεύτηκαν την Ελλάδα και τους άξιους ανθρώπους της. Με την ψηφιοποίηση του κράτους, όπου βελτιώσαμε την καθημερινότητα του κάθε πολίτη, που σταμάτησε να σπαταλάει τον χρόνο του σε ατελείωτες ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί στα σύνορα του Έβρου η Ελλάδα, αποτρέποντας τη μαζική εισβολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών και την εργαλειοποίησή τους από τον Τούρκο πρόεδρο, έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα υπερασπίζεται. Και στον Έβρο και στα νησιά της.

Είμαστε υπερήφανοι για την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας. Με τις νέες αμυντικές συμφωνίες, τη θωράκιση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας μας. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απευθύνει ομιλία στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μία ομιλία που αποκατέστησε τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, μία ιστορική ομιλία, που κερδίσαμε ξανά τον σεβασμό που αξίζει η πατρίδα μας.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Προεκλογικά έσκιζε μνημόνια, καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, “βαρούσε τα νταούλια” και “χόρευαν οι αγορές”. Υποσχέθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης τα πάντα στους πάντες. Άλλαζε την Ευρώπη. Μετεκλογικά, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλλε capital controls, υπέγραψε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, που κόστισε 200 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και αφαίμαξε την ελληνική κοινωνία με δυσβάστακτους φόρους. Κατάργησε το ΕΚΑΣ, ψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου, που πετσόκοψε τις συντάξεις. Και μας είπε το αμίμητο “έχει η θάλασσα σύνορα;”, μία ανοικτή πρόσκληση που προκάλεσε απίστευτες μεταναστευτικές ροές από παράνομους μετανάστες που “λιαζόντουσαν και εξαφανιζόντουσαν” κατά ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτέλεσμα, αφού δεν άλλαξε την Ευρώπη, “άλλαξε τα φώτα” στους Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία κρατά γερά το “τιμόνι” της χώρας και θα την οδηγήσει με ασφάλεια, συνέπεια και σταθερότητα στην επόμενη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μία θλιβερή νότα του παρελθόντος, που επενδύει στην τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τα ψέματα. Με ένα προεκλογικό πρόγραμμα 83 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας, που αν ποτέ εφαρμοζόταν, θα μας οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα νέο μνημόνιο. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε όραμα, σχέδιο και φιλόδοξους στόχους, που θα τους πετύχουμε. Την επόμενη τετραετία, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News