Φονικό στο Μυλοπόταμο: Στο εδώλιο ο 45χρονος για το φόνο του 22χρονου Κωστή

Κρήτη
Φονικό στο Μυλοπόταμο: Στο εδώλιο ο 45χρονος για το φόνο του 22χρονου Κωστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατηγορούμενος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούνιο, μετά την απολογία του

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση παραπέμπεται να δικαστεί ο 45χρονος Κρητικός, ο οποίος πριν από περίπου 11 μήνες είχε πυροβολήσει θανάσιμα έναν 22χρονο συντοπίτη του, στο Αργουλιό του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου εξέδωσε βούλευμα, μέσω του οποίου παραπέμπεται σε δίκη ο 45χρονος, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούνιο, μετά την απολογία του.

Το φονικό είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2022, με θύμα τον 22χρονο Κωστή, ο οποίος ήταν πατέρας ενός αγοριού ηλικίας μόλις μερικών εβδομάδων. Το τραγικό περιστατικό είχε λάβει χώρα έξω από το σπίτι της αδελφής του νεαρού, στο Αργουλιό, την Κυριακή της Πεντηκοστής, που συνιστά ημέρα γιορτής για το χωριό όπου βρίσκεται ο φερώνυμος ναός.

Ο 45χρονος φέρεται να έβγαλε το όπλο του και να πυροβόλησε τον 22χρονο, ο οποίος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, μπροστά στα μάτια στενών συγγενών του. Όταν ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Ο 45χρονος, ο οποίος αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, παραδόθηκε στις Αρχές μερικές ώρες μετά το συμβάν, παραδίδοντας και το όπλο με το οποίο φέρεται να σκότωσε τον 22χρονο.

Κατά την απολογία του, πέρυσι τον Ιούνιο, ο 45χρονος φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι “θόλωσε” όταν άκουσε τον 22χρονο να ξεστομίζει χυδαία λόγια για τον θανόντα πατέρα του, αλλά και την ευρισκόμενη εν ζωή μητέρα του.

«Ακούγοντας τις χυδαίες εκφράσεις του θύματος, που εξύβρισε τον πατέρα μου, σκοτείνιασε το μυαλό μου, έπεσαν μαύρες κουρτίνες, ήταν σαν να γέμισε σφήγκες το κεφάλι μου, και τότε έγινε το κακό», φέρεται να ισχυρίστηκε πέρυσι ο 45χρονος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News