Επίσκεψη Γιάννη Κεφαλογιάννη στην έδρα του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Ρέθυμνο
Επίσκεψη Γιάννη Κεφαλογιάννη στην έδρα του Πανεπιστήμιου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολούθως επισκέφτηκε το «Σπίτι της Ενόργανης Γυμναστικής» μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το ΠΚ

Συνάντηση εργασίας  με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σπανουδάκη στην έδρα της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με αντικείμενο την υποστήριξη λειτουργίας των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης που λειτουργούν στο Ρέθυμνο αλλά και οι δυνατότητες συνέργειας του Πανεπιστημίου με τους θεσμικούς φορείς για την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κεφαλογιάννης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο  του συλλόγου ΟΚΑ Αρκάδι κ. Νίκο Προβιά, επισκέφθηκε το «Σπίτι της Ενόργανης Γυμναστικής» μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το ΠΚ.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

«Για όλους εμάς τους Ρεθεμνιώτες, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ειδικά η Πανεπιστημιούπολη στο Ρέθυμνο, είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που συνθέτουν την σύγχρονη δομή της πόλης μας. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην ουσιαστική στήριξη του Ιδρύματος μέσα από ένα πλέγμα συντονισμένων θεσμικών προσπαθειών με στόχο τη δημιουργία ενός πραγματικά σύγχρονου ακαδημαϊκού οικοσυστήματος. Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή και με κάθε τρόπο στο πλευρό του Πανεπιστήμιου Κρήτης, σεβόμενος τη διοικητική του αυτοτέλεια και στηρίζοντας κάθε προσπάθεια ενίσχυσής του.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης μας με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σπανουδάκη υπήρξε η σταθερή στήριξη κάθε βήματος σε σχέση με την ωρίμανση του έργου των φοιτητικών κατοικιών που αποδεικνύει ότι με συστηματικό τρόπο μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση να πρωτοπορούμε και να προσελκύουμε επενδύσεις προς όφελος της κοινωνίας, προχωρώντας σε ένα πραγματικά εξελιγμένο αναπτυξιακό μοντέλο για τη  χώρα μας. Η ιδιαιτερότητα του έργου συνίσταται στο γεγονός ότι αποτελεί το πρώτό ΣΔΙΤ σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αποτελεί ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγουμένη Κυβέρνηση σε συνεργασία με την πρυτανεία Ο. Ζώρα με διακομματική στήριξη και ακολουθήσαν όλα τα απαιτούμενα στάδια ωρίμανσης από τη συνεργασία του Π.Κ με την παρούσα Κυβέρνηση. Ο  ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει μέσω ιδίων και δανειακών κεφαλαίων το έργο, θα κατασκευάσει εντός των πρώτων ετών το σύνολο των υποδομών και θα παραμείνει υπεύθυνος για τη συντήρηση και τεχνική διαχείριση τους, Πρόκειται λοιπόν για ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών προς του φοιτητές μας.  Φυσικά μεγάλο κέρδος για το Ρέθυμνο είναι και η κατασκευή ενός συγχρόνου συνεδριακού κέντρου, μια απολυτά αναγκαία υποδομή που προέκυψε ως επιστέγασμα της ουσιαστικής θεσμικής μας αλληλεπίδρασης με τη διοίκηση του Π.Κ. Επιπρόσθετα οφείλω να ευχαριστήσω δημοσία τον Πρόεδρο  του συλλόγου ΟΚΑ Αρκάδι κ. Νίκο Προβιά, που μέσα σε ελάχιστο χρόνο ανέλαβε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την κατασκευή «Σπίτι της Ενόργανης Γυμναστικής» μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση για όλους τους Ρεθεμνιώτες σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το ΠΚ.  Η παρεχόμενη εκπαίδευση πρέπει να ενισχυθεί στη χώρα μας. Βήμα-βήμα, θα αναβαθμίσουμε την εκπαίδευση στη χώρα μας και θα φτιάξουμε ένα πιο, σύγχρονο και δυναμικό πλαίσιο για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, επιδιώκοντας να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για τις αλλαγές αυτές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News