Θεσμικές επαφές Γιάννη Κεφαλογιάννη: 6 νέοι εποχικοί πυροσβέστες στον Άγιο Βασίλειο

Ρέθυμνο
Θεσμικές επαφές Γιάννη Κεφαλογιάννη: 6 νέοι εποχικοί πυροσβέστες στον Άγιο Βασίλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι νέοι εποχικοί Πυροσβέστες στον Άγιο Βασίλειο και επανίδρυση του Νηπιαγωγείου Γαράζου για τη νέα σχολική χρονιά

Επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο της ανάγκης κάλυψης των αυξημένων αναγκών πυρασφάλειας της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Βασιλείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Κεφαλογιάννης το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιήσει επικοινωνία με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο ζητώντας του την έκτακτη στο πλαίσιο της κρίσιμης θερινής περιόδου στήριξης του νότιου τμήματος της Π.Ε Ρεθύμνου που αναπτύσσεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίου Βασίλειου, καθώς όπως είχε τονίσει πρόκειται για μια εκ των πιο πυρόπληκτων περιοχών της χώρας.

Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο της απόφασης για τη «διαδικασία κάλυψης εκατό τριάντα τριών (133) κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης» που έχει ως στόχο την άμεση  κάλυψη κρίσιμων αναγκών ενίσχυσης του Π.Σ.

Η κατανομή των θέσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Π.Κ. ΣΠΗΛΙΟΥ 2

ΕΠΟΧΙΚΟ Π.Κ. ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ 2 6

ΕΠΟΧΙΚΟ Π.Κ. ΜΥΡΘΙΟΥ 2

Ακολούθως, ο κ. Κεφαλογιάννης  πραγματοποίησε επικοινωνία και με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του ζητήματος της επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου  Γαράζου, ζήτημα που τέθηκε εκ νέου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή. Ειδικότερα ο κ. Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με την με την υφυπουργό Παιδείας αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, κ. Ζέτα Μακρή, η οποία και τον ενημέρωσε για την επανίδρυση του Νηπιαγωγείου Γαράζου το οποίο μετά από συνεχόμενα έτη αναστολής λειτουργίας, θα λειτουργήσει ξανά κανονικά από το σχολικό έτος 2023-2024. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Μυλοποτάμου μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης Α/θμιας Ρεθύμνου και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη και με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες της ευρύτερης περιοχής το 1/θ Νηπιαγωγείο Γαράζου αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού για τη σχολική στέγη στο Ρέθυμνο με έμφαση στη διασφάλιση και ενίσχυση αποκεντρωμένων εκπαιδευτικών υποδομών που αποτελούν επένδυση για το μέλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News