Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το αλκοόλ στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το αλκοόλ στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για το αλκοόλ την Πέμπτη 11 Μαΐου, από την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Πρωτοβουλίες με κοινωνικό αποτύπωμα, οι οποίες αποτελούν γέννημα σύμπραξης υγιών δυνάμεων μιας κοινωνίας, συνιστούν δείκτη ευημερίας, ένδειξη εναρμόνισής της με τις αρχές της αλληλεγγύης και της συνέργειας, κατάφαση ζωής.

Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι η δράση που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή την Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ 2023.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στις 7:30 το απόγευμα,  στο χώρο του Αρσάνειου Γυμνασίου στο Σταυρωμένο Ρεθύμνου με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας του Σχολείου, της Κοινότητας Χαμαλευρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρωμένου και του Χορευτικού Συλλόγου «Καμαρίτης».

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές εισηγήσεις από καταρτισμένους επιστήμονες και εξειδικευμένα στελέχη υπηρεσιών και συλλογικοτήτων όπως: τον κ. Μιχάλα Νίκο / Ψυχίατρο στην πρότυπη Μονάδα ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου, τον κ. Παπανικολάου Θεόδουλο/ Γενικό Ιατρό Νοσοκομείου Ρεθύμνου - Μέλος Δικτύου Αλκοολογίας, τον κ. Κατσούγκρη Μανόλη/ Υποδιοικητή Τροχαίας Ρεθύμνου και την κα Λαμπράκη Μαρκησία/ Μέλος Κ.Ο.Π.Α. (Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ).

Με αφορμή τις εισηγήσεις θα δοθεί η ευκαιρία ανάπτυξης διαλόγου και συζήτησης πάνω στο φλέγον θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ, ειδικά από τους νέους μας, το οποίο απασχολεί διαχρονικά την τοπική κοινωνία και, όπως προκύπτει, λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων του πρόσφατου παρελθόντος αλλά και παρόντος (οικονομικής, υγειονομική, εμπόλεμη κλπ).

Μετά τις εισηγήσεις και το διάλογο, θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική.

Ο Δήμος Ρεθύμνης δια της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννας Ελευθεριάδου Γκίκα και τα Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δ.Ρ., καλούν τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες να υποστηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους την αποφασιστική και δυναμική προτροπή «Λιγότερο Αλκοόλ- Περισσότερη Ζωή», ώστε να καταστεί συνειδητή στάση και τρόπος ζωής.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News