Γιάννης Κεφαλογιάννης: Από τη μια υπάρχει η πολιτική πρόταση της ΝΔ και από την άλλη ένα ραντεβού στα τυφλά

Ελλάδα
Γιάννης Κεφαλογιάννης: Από τη μια υπάρχει η πολιτική πρόταση της ΝΔ και από την άλλη ένα ραντεβού στα τυφλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στους ετεροδημότες της Αθήνας: Από τη μια υπάρχει η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη ένα ραντεβού στα τυφλά

Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης σε ομιλία του προς τους Ρεθεμνιώτες ετεροδημότες που ζουν στην Αθήνα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους ετεροδημοτών, στελεχών της παράταξης και εκπροσώπων κρητικών σωματείων και φορέων. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα κ. Ντούσαν Σπασόγεβιτς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Ιωάννης Καράμπελας, ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, ο ομότιμος καθηγητής διοικητικού δίκαιου και Προέδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου κ. Σπύρος Φλογαΐτης και ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΑ κ. Νικόλαος Αθανασόπουλος. Ισχυρή υπήρξε και η παρουσία εκπροσώπων των σωματείων του κρητικού στοιχείου στην Αθήνα με τη συμμετοχή της πρόεδρου της Παγκρητίου Ενώσεως κας Βασιλάκη και του τ. προέδρου κ. Μαριδάκη, του πρόεδρου της  Κρητικής Εστίας Αντιστράτηγου ε.α. κ.  Μυτιληνάκη, του προέδρου του συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι» κ. Βλατάκη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Αγίου Βασιλείου «Ο Πρέβελης» κ. Δριδάκη, του Προέδρου της  Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών κ.  Κυρίμη και  της προέδρου του Συλλόγου των Ανωγειανών της Αθήνας κας Ανδρεαδάκη.

Κατά την ομιλία του ο. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν κατά την απερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων στο Ρέθυμνο, με αποκορύφωμα την δρομολόγηση της κατασκευής του νέου Β.Ο.Α.Κ. ενώ αναφορά έκανε και στις συνεχείς ενέργειες για χρηματοδοτήσεις αναγκαίων έργων στο σύνολο των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία και η πλήρης τοποθέτηση του Ρεθεμνιώτη Υποψηφίου Βουλευτή.

Βασικά σημεία τοποθέτησης Γιάννη Κεφαλογιάννη:

Αν μας ρωτήσουν γιατί πρέπει να ξαναεμπιστευθούν οι πολίτες μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους πούμε: Γιατί αποκατέστησε ένα αίσθημα σοβαρότητας, αυτοπεποίθησης και υπευθυνότητας στη διακυβέρνηση της χώρας. Γιατί προσπάθησε όσο μπορούσε - και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να μην αφήσει ανυπεράσπιστη καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα μπροστά στις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε. Γιατί εμπέδωσε ένα αίσθημα ασφάλειας απέναντι σε κάθε εξωτερική απειλή. Και γιατί, τελικά, ο εργαζόμενος, ο επαγγελματίας, ο γονέας, ο νέος, ο συνταξιούχος, ο επιχειρηματίας, ο καθένας από εμάς, αυτά τα τέσσερα χρόνια, μπορεί να αναγνωρίσει  στο κυβερνητικό της έργο για την παιδεία, την υγεία, τη φορολογία, την εργασία, την κοινωνική πολιτική, τη σχέση με το κράτος, ένα κομμάτι, τουλάχιστον, της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής που έγινε καλύτερο. 

Από τη μια πλευρά υπάρχει η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας: Θέλουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα για να εφαρμόσει ένα πολιτικό πρόγραμμα που χτίζει πάνω σε όσα πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια:

  • Περισσότερες δουλειές και καλύτερες αμοιβές για όλους, μέσα από την εθνική ανάπτυξη που συνεχίζουμε να πετυχαίνουμε.
  • Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με αξιοπρεπή δημόσια υγεία και περισσότερα δικαιώματα στη Νέα Γενιά.
  • Μια ασφαλή πατρίδα που θέλει να κοιτάζει με τόλμη μπροστά.

Απέναντι σε αυτήν την πρόταση με αρχή, μέση και τέλος, κάποιοι μας προτείνουν ένα «ραντεβού στα τυφλά»: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την προοδευτική διακυβέρνηση με κόμματα, όπως του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος διαλαλεί τη μόνη τέχνη που έμαθε ως Υπουργός του κ. Τσίπρα: Κλείσιμο τραπεζών, έξοδος από το ευρώ και κωμικοτραγικά συστήματα πληρωμών.

Το ΠΑΣΟΚ μας προτείνει με έναν «άγνωστο Χ» για Πρωθυπουργό.

Σε αυτές τις εκλογές, μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω πως το Ρέθυμνο αλλάζει. Όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι ήμουν υπέρμαχος των ελάχιστων δηλώσεων και της μέγιστης αποτελεσματικότητας για κάθε δημόσιο ζήτημα που μας απασχολεί. Και αυτό ακριβώς ισχύει για όσα υλοποιήσαμε για το Ρέθυμνο της επόμενης ημέρας. Για το Ρέθυμνο του 2030. Μετά από τέσσερα χρόνια συστηματικής εργασίας, νιώθω προσωπικά περήφανος που συνέβαλλα από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την έναρξη του μεγαλύτερου οδικού έργου που έγινε ποτέ στο νησί μας.

Σήμερα, ο Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι άλλο ένα θεωρητικό όραμα αλλά ένα έργο που ήδη υλοποιείται.

Αισθάνομαι περήφανος γιατί αυτά τα χρόνια προχωρήσαμε τη χρηματοδότηση έργων ύψους 16 εκ. ευρώ, που αποτελούν τη μεγαλύτερη παρέμβαση σε επίπεδο υγειονομικών υποδομών στο Ρέθυμνο από τη δεκαετία του 1980.

Όπως δεν μπορώ να νιώθω παρά μεγάλη ικανοποίηση για τον απολογισμό που αφήνουμε στην κρίση των πολιτών για την παιδεία: Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη παρέμβαση της τελευταίας 15ετίας με την πρόσληψη 530 νέων, μόνιμων εκπαιδευτικών στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου ενώ υλοποιούνται έργα σχολικής στέγης που ξεπερνούν τα 26 εκ.  ευρώ.

Η επόμενη τετραετία όμως για το Ρέθυμνο θα είναι κυρίως η τετραετία των υποδομών. Εκτός του Βόρειου Οδικού Άξονα, οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για κρίσιμα έργα υποδομής ξεπερνούν τα 250 εκ. ευρώ. Μόνο στους δήμους και την Περιφέρεια τα έργα αυτά φτάνουν τα 210 εκ. Επιπλέον, εμβληματικά έργα, όπως:

  • Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο,
  • Η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου,
  • Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο,
  • Η θωράκιση του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι

Μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σήμερα η μόνη που μπορεί να συνδυάσει τον υπεύθυνο πολιτικό λόγο με τη διαχειριστική ικανότητα, για να διασφαλίσουμε ότι το Ρέθυμνο θα συνεχίσει να προχωράει μόνο μπροστά.

Επιθυμώ και θα το επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις να εξελιχθεί το Ρέθυμνο σε μια από τις πιο δημιουργικές και δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές της Ελλάδας. Ζητώ  τη στήριξη σας για να υπηρετήσω αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

Πλήρες κείμενο ομιλίας  Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Η πολιτική, όπως ξέρετε, είναι ένα ταξίδι, που δεν αφήνει περιθώριο για πολλές χαρές. Στιγμές σαν και αυτές όμως είναι εκείνες που σε κάνουν να γυρνάς και να λες μέσα σου: «αυτό το κοινό μας ταξίδι, για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο, ΑΞΙΖΕΙ».

Αξίζει που αγωνιστήκαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια με σθένος, παρρησία, επιμονή, αλληλεγγύη και γνώση, για να υπερασπιστούμε την παραμονή μας στον πυρήνα της Ευρώπης. για να προστατέψουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Αξίζει που παλέψαμε να μπει ένα τέλος στα ψεύδη, την προπαγάνδα και την εξαπάτηση.

Αξίζει που απαιτήσαμε να μπουν στην άκρη οι μαγικές λύσεις, οι ανέξοδες καταγγελίες και οι απίθανες συνωμοσίες.

Και αξίζει που αγωνιστήκαμε για να περάσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ο φαύλος κύκλος της κρίσης που γέννησε μια αδιέξοδη πολιτική υπερφορολόγησης,  οικονομικής στασιμότητας και υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας. Αν μας ρωτήσουν, λοιπόν, γιατί πρέπει να ξαναεμπιστευθούν οι πολίτες, στις 21 Μάϊου, μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους πούμε:

Γιατί αποκατέστησε ένα αίσθημα σοβαρότητας, αυτοπεποίθησης και υπευθυνότητας στη διακυβέρνηση της χώρας. Γιατί προσπάθησε όσο μπορούσε - και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να μην αφήσει ανυπεράσπιστη καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα μπροστά στις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε. Γιατί εμπέδωσε ένα αίσθημα ασφάλειας απέναντι σε κάθε εξωτερική απειλή. Και γιατί, τελικά, ο εργαζόμενος, ο επαγγελματίας, ο γονέας, ο νέος, ο συνταξιούχος, ο επιχειρηματίας, ο καθένας από εμάς, αυτά τα τέσσερα χρόνια, μπορεί να αναγνωρίσει  στο κυβερνητικό της έργο για την παιδεία, την υγεία, τη φορολογία, την εργασία, την κοινωνική πολιτική, τη σχέση με το κράτος, ένα κομμάτι, τουλάχιστον, της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής που έγινε καλύτερο.  

Υπάρχει όμως ακόμη ένας λόγος για να εμπιστευτούμε ξανά τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτός είναι ότι, παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες, έχουμε την ειλικρίνεια, το θάρρος αλλά και την ικανότητα να τις αντιληφθούμε έγκαιρα και να προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε. Και αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά μας, φίλες και φίλοι από την προηγούμενη κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με αυτή την παρακαταθήκη εμπιστοσύνης που χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια ζητάμε την ανανέωση της ευθύνης για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε λιγότερο, πια, από δύο εβδομάδες, θα συναντηθούμε και πάλι στις κάλπες. Και σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας, όλοι μας θα βρεθούμε απέναντι στις επιλογές μας:

Από τη μια πλευρά υπάρχει η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας: Θέλουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα για να εφαρμόσει ένα πολιτικό πρόγραμμα που χτίζει πάνω σε όσα πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια:

  • Περισσότερες δουλειές και καλύτερες αμοιβές για όλους, μέσα από την εθνική ανάπτυξη που συνεχίζουμε να πετυχαίνουμε
  • Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με αξιοπρεπή δημόσια υγεία και περισσότερα δικαιώματα στη Νέα Γενιά
  • Μια ασφαλή πατρίδα που θέλει να κοιτάζει με τόλμη μπροστά.

Απέναντι σε αυτήν την πρόταση με αρχή, μέση και τέλος, κάποιοι μας προτείνουν ένα «ραντεβού στα τυφλά»: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πως δεν διδάχθηκε τίποτα από τα χρόνια της κρίσης: Αντιλαμβάνεται την προοδευτική διακυβέρνηση με κόμματα, όπως του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος διαλαλεί τη μόνη τέχνη που έμαθε ως Υπουργός του κ. Τσίπρα: Κλείσιμο τραπεζών, έξοδος από το ευρώ και κωμικοτραγικά συστήματα πληρωμών.

Το ΠΑΣΟΚ μας προτείνει με έναν «άγνωστο Χ» για Πρωθυπουργό. Και όταν επισημαίνουν στα στελέχη του ότι οφείλουν προεκλογικά να εξηγήσουν ποιοι, με ποιο τρόπο και στη βάση ποιων θέσεων θα συνεργαστούν, στρίβουν δια του αρραβώνος. Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι τους φρόντισαν να εργαλειοποιήσουν και απαξιώσουν με κάθε τρόπο στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη μια σπουδαία έννοια όπως είναι αυτή της «συνεργασίας».

Μιλάνε για συνεργασία αλλά αυτό που έχουν στο νου τους οδηγεί στην παραλυσία. Γιατί αυτό που τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης εννοούν ως συνεργασία, οδηγεί μαθηματικά σε μια κυβέρνηση εξαιρετικά δυσκίνητη, αν όχι αδρανή, μπροστά στις προκλήσεις και τα κρίσιμα ζητήματα που βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία. Μια κυβέρνηση που η αποτελεσματικότητά της είναι από την αρχή υπονομευμένη, εξαιτίας προσωπικών φιλοδοξιών, εσωτερικών ανταγωνισμών και κομματικών παζαριών. Ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε πως «τα φτερά δεν πρέπει να είναι έξω από τους ώμους μας, πρέπει να είναι μέσα στην ψυχή μας». Με τη δύναμη αυτής της σκέψης και με αίσθημα ευθύνης ξεκινήσαμε μαζί,  μέσα σε διόλου αυτονόητες συνθήκες, μια πορεία ανηφορική και δύσκολη για ουσιαστική εκπροσώπηση του Ρεθύμνου στη Βουλή.

Μια πορεία που αποτυπώνεται σήμερα σε μια σειρά από δράσεις, έργα και υποδομές, σε όλο το εύρος του τόπου μας. Προσπάθησα αυτή την πορεία να τη συμπυκνώσω σε μερικές λέξεις. Σε αυτές τις εκλογές, μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω, πως Το Ρέθυμνο αλλάζει. Όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι ήμουν υπέρμαχος των ελάχιστων δηλώσεων και της μέγιστης αποτελεσματικότητας για κάθε δημόσιο ζήτημα που μας απασχολεί. Και αυτό ακριβώς ισχύει για όσα υλοποιήσαμε για το Ρέθυμνο της επόμενης ημέρας. Για το Ρέθυμνο του 2030. Μετά από τέσσερα χρόνια συστηματικής εργασίας, νιώθω προσωπικά περήφανος που συνέβαλλα από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την έναρξη του μεγαλύτερου οδικού έργου που έγινε ποτέ στο νησί μας.

Σήμερα, ο Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι άλλο ένα θεωρητικό όραμα αλλά ένα έργο που ήδη υλοποιείται. Αισθάνομαι περήφανος γιατί αυτά τα χρόνια προχωρήσαμε τη χρηματοδότηση έργων ύψους 16 εκ. ευρώ, που αποτελούν τη μεγαλύτερη παρέμβαση σε επίπεδο υγειονομικών υποδομών στο Ρέθυμνο από τη δεκαετία του 1980. Όπως δεν μπορώ να νιώθω παρά μεγάλη ικανοποίηση για τον απολογισμό που αφήνουμε στην κρίση των πολιτών για την παιδεία: Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη παρέμβαση της τελευταίας 15ετίας με την πρόσληψη 530 νέων, μόνιμων εκπαιδευτικών στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου ενώ υλοποιούνται έργα σχολικής στέγης που ξεπερνούν τα 26 εκ.  ευρώ.

Η επόμενη τετραετία όμως για το Ρέθυμνο θα είναι κυρίως η τετραετία των υποδομών. Εκτός του Βόρειου Οδικού Άξονα, οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για κρίσιμα έργα υποδομής ξεπερνούν τα 250 εκ. ευρώ. Μόνο στους δήμους και την Περιφέρεια τα έργα αυτά φτάνουν τα 210 εκ. Επιπλέον, εμβληματικά έργα, όπως:

  • Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο,
  • Η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου,
  • Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο,
  • Η θωράκιση του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι

όλα τους πάγια αιτήματα της Ρεθυμνιακής κοινωνίας που έχουν ήδη πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Έχουμε την τύχη να καταγόμαστε από ένα ευλογημένο τόπο που μας μοίρασε απλόχερα την ομορφιά του και τη δυνατότητα να ζήσουμε και να προκόψουμε. Το Ρέθυμνο, και η Κρήτη γενικότερα, διαθέτουν μία από τις πιο εξωστρεφείς οικονομίες της πατρίδας μας:

  • Με ισχυρό πρωτογενή τομέα,
  • Δυναμική τουριστική ανάπτυξη
  • και αξιοσημείωτη εμπορική δραστηριότητα.

Από εκεί απορρέουν και οι προκλήσεις και τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας:

- Η ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών

- Η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας

- Η άρση των ανισοτήτων που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, της παιδείας και των μεταφορών

 -και η διασφάλιση του βιώσιμου χαρακτήρα της τουριστικής ανάπτυξης

η οποία ασκεί πια ιδιαίτερη πίεση στο μεγαλύτερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα: το φυσικό περιβάλλον. Στις εκλογές της 21ης Μαϊου έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε σταθερά και τολμηρά αυτή τη δημιουργική πορεία: Μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σήμερα η μόνη που μπορεί να συνδυάσει τον υπεύθυνο πολιτικό λόγο με τη διαχειριστική ικανότητα, για να διασφαλίσουμε ότι το Ρέθυμνο θα συνεχίσει να προχωράει μόνο μπροστά.

Για να το πετύχουμε, όμως, θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσουμε την νάρκη της απλής αναλογικής. Δεν υπάρχουν δύο κάλπες, φίλες και φίλοι: Υπάρχει μια κάλπη που πρέπει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα για το ποιο κόμμα και ποιον πρωθυπουργό θέλει ο ελληνικός λαός να έχει στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Σας καλώ από απόψε και μέχρι την 21η Μαϊου να κάνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη προσπάθεια  για να μην λείψει κανείς από αυτή την εκλογική μάχη. Είναι  εθνικό χρέος όλων μας να δώσουμε τη μάχη του διαλόγου με κάθε συμπολίτη μας και να μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη. Να μην εφησυχάσουμε και προεξοφλήσουμε, σε καμία περίπτωση, το εκλογικό αποτέλεσμα. Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρές θέσεις, συνεπή στάση και υπεύθυνη συμπεριφορά.

Με αυτές τις αρχές πορεύτηκα από το 2012 και έτσι δεσμεύομαι να συνεχίσω, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου μας. Τα προηγούμενα χρόνια  δώσαμε δύσκολες μάχες για να μη μείνει το Ρέθυμνο πίσω.  Δυναμώσαμε τη φωνή των Ρεθυμνιωτών στη Βουλή,  χωρίς ακρότητες, εύκολα λόγια και ανέφικτες υποσχέσεις. Όπου χρειάστηκε, «βάλαμε πλάτη» και συνεργαστήκαμε, υπερβαίνοντας αναχρονιστικές νοοτροπίες που στοίχησαν παλιά στον τόπο μας. Δεν θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα. 

Το κλειδί για να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε στο Ρέθυμνο καλύτερη τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας,  είναι η συμπόρευση. Το Ρέθυμνο έχει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη την συμπόρευση μεταξύ όλων των φορέων. Ζητώ τη στήριξη σας σε μια προσπάθεια που φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους με κοινό το ενδιαφέρον και την αγάπη για τον τόπο τους.

Να ενώσει όσους συμφωνούν ότι οι συνεργασίες πρέπει να ξεκινούν από τους πολίτες για τους πολίτες. Και όσους πιστεύουν ότι οι λύσεις θα έλθουν κυρίως από εμάς  για εμάς. Σε αυτή την συλλογική προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Επιθυμώ  κάθε Ρεθυμνιώτης να γίνει μέτοχος σε αυτήν, γνωρίζοντας ότι υπηρετεί τόσο το ευρύτερο καλό όσο και τη δική του ατομική ευημερία.

Επιθυμώ και θα το επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις να εξελιχθεί το Ρέθυμνο σε μια από τις πιο δημιουργικές και δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές της Ελλάδας. Έναν τόπο που δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους ανθρώπους του να προοδεύσουν. Ζητώ  τη στήριξη σας για να μπω πρώτος στη μάχη και να υπηρετήσω αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, οι συμπολίτες μου, όλοι εσείς, με διδάξατε ότι με τη σκληρή δουλειά, τη δύναμη και την αισιοδοξία μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Αυτές τις δικές σας αξίες θέλω να εκφράσω. Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω στο πλευρό σας»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News