Γιατροί ΕΣΥ Ρεθύμνου: «Η πολιτική της μακέτας»

Ρέθυμνο
Γιατροί ΕΣΥ Ρεθύμνου: «Η πολιτική της μακέτας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα που οι εργαζόμενοι της υγείας εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, πώς ζούμε καθημερινά έναν εφιάλτη στην προσπάθεια μας να σωθεί η ανθρώπινη ζωή», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι γιατροί ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν

«Σήμερα δηλώνουμε ξανά σε όλους τούς τόνους πώς μόνο οι μαζικοί, συλλογικοί, ενωτικοί, δημοκρατικοί αγώνες της κοινωνίας θα σώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, θα σώσουν το λαό», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είδαμε πρόσφατα τη διοίκηση του νοσοκομείου, τον κυβερνητικό βουλευτή αλλά και υποψήφιους να αλληλοσυχγαίρονται  μπροστά σε μια μακέτα στα πλαίσια της  παλαιοκοματικής και ευκαιριακής χρήσης, προς άγραν ψήφων, της χειμαζόμενης δημόσιας υγείας.

Είναι βιωματικό πια και οι πολίτες το γνωρίζουν πώς το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι του και η δυνατότητα που εξασφαλίζει σε όλους να έχουν ισότιμη πρόσβαση, στο αναγκαίο αγαθό.

Και σε αυτό η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς. Απαξιώνει τους εργαζόμενους και μετατρέπει την υγεία σε προνόμιο για λίγους.

Εάν δεν είχαν προηγηθεί η τραγική διαχείριση της ιστορικής πανδημίας, οι νόμοι που καταλύουν οριστικά κάθε έννοια δημόσιας υγείας και η κατάρρευση νοσοκομείων και εργαζομένων, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κανείς τέτοιες λογικές στα πλαίσια της εκφυλισμένης  μικροπολιτικής του παρελθόντος που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Σήμερα που οι εργαζόμενοι της υγείας εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, πώς ζούμε καθημερινά έναν εφιάλτη στην προσπάθεια μας να σωθεί η ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα που οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με τις ώρες, που αγωνιούν να βρουν ένα ραντεβού, να κάνουν ένα χειρουργείο, να τους εξετάσει ένας γιατρός.

Σήμερα που όποιος πληρώνει ζει και ο φτωχός καταδικάζεται σε αργό η ξαφνικό θάνατο.

Σήμερα που όλοι γνωρίζουν πώς η κυβέρνηση και η πολιτική αυτή είναι υπόλογη απέναντι στην κοινωνία για την υγειονομική τραγωδία που ζούμε, γι’ αυτό εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Σήμερα ο κωμικοτραγικός κυβερνητικός ναρκισσισμός, η εικονική πραγματικότητα και η οργανωμένη πανάκριβη παραπληροφόρηση, αποκτούν χαρακτήρα ύβρεως απέναντι στα θύματα, τους ασθενείς, τους εργαζόμενους.

Σήμερα δηλώνουμε ξανά σε όλους τούς τόνους πώς μόνο οι μαζικοί, συλλογικοί, ενωτικοί, δημοκρατικοί αγώνες της κοινωνίας θα σώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, θα σώσουν το λαό.

  • Δημόσια δωρεάν υγεία ποιότητας για όλους.
  • Όχι στα νοσοκομεία επιχειρήσεις.
  • Αξιοπρέπεια για τον ασθενή και τον εργαζόμενο.
  • Αγώνας διαρκής καθημερινός και τώρα και πάντα και πριν και μετά τις εκλογές μέχρι τη δικαίωση».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News