Στα εγκαίνια της Έκθεσης "Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση-Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας" η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου

Κρήτη
Στα εγκαίνια της Έκθεσης "Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση-Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας" η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εν λόγω διοργάνωση, που έγινε θεσμός ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, και υποδέχεται τους χιλιάδες επισκέπτες μέχρι την Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κ. Μαρία Λιονή, επέστρεψε χτες από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια της 4ης  Έκθεσης "Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας", που πραγματοποιείται με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Δ.Ε.Θ, την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ε.ΟΤ. και τη συνεργασία δεκάδων πολιτιστικών σωματείων.

Η εν λόγω διοργάνωση, που έγινε θεσμός ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ στο τόξο της ΧΑΝΘ και υποδέχεται τους χιλιάδες επισκέπτες μέχρι την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Στην Έκθεση συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης - από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, τα Χανιά και παρουσιάζουν στους χιλιάδες επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων.

Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται καθημερινά πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Συμμετέχουν 70 πολιτιστικά σωματεία, τα χορευτικά τους τμήματα θα παρουσιάσουν αντίστοιχα χορούς από την Κρήτη, αλλά και σεφ θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κ. Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον διοργανωτή, κ. Νεκτάριο Σερμάκη, εγκαινιάσαμε την Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας", που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και αποτελεί μία μεγάλη γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση, που προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τις παραδόσεις του νησιού μας. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τους παραγωγούς μας, να δοκιμάσουν τους καρπούς της κρητικής γης, αλλά και αυθεντικές κρητικές γεύσεις, ενώ  περισσότεροι από 1500 χορευτές με τις υπέροχες φορεσιές τους θα μεταφέρουν στους επισκέπτες της έκθεσης τις ομορφιές και τις αξίες των κρητικών πολιτιστικών παραδόσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News