Στην καρδιά της επιχειρηματικότητας το Επιμελητήριο Ρεθύμνου (pics)

Οικονομία
Στην καρδιά της επιχειρηματικότητας το Επιμελητήριο Ρεθύμνου (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και είναι πάντα στυλοβάτης της επιχειρηματικότητας

Στην Έδεσσα, στα πλαίσια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, βρέθηκαν οι εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μάϊου.

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, η επιμελητηριακή κοινότητα αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν τα επιμελητήρια καθώς και στην ανάγκη για να υπάρχει άμεσα μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα εξασφαλίσει θετικό οικονομικό κλίμα για τις επιχειρήσεις.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησαν την Παρασκευή 5 Μαΐου, με το καλωσόρισμα του προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας, κ. Ιορδάνη Τσώτσου και την ομιλία του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη, στη συνεδριακή αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι:

· Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς

· Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώς εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννης Τσακίρης

· Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

· Υφυπουργός Υποδομών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης

· Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας

· Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Θεοδώρα Τζάκρη

· Εκπρόσωποι κομμάτων του κοινοβουλίου

Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ομιλία του ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και είναι πάντα στυλοβάτης της επιχειρηματικότητας και τα δίκτυα που έχει αναπτύξει στοχεύουν στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, προωθώντας την επιχειρηματική εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, αλλά και προσεγγίζοντας και ενθαρρύνοντας συγκεκριμένες ομάδες με επιχειρηματικό δυναμικό.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

-Στη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με πρωτοβουλίες για την έναρξη, τη χρηματοδότηση και το management των επιχειρήσεων τους.

-Στο Enterprise Europe Network που διεθνοποιεί τις υπηρεσίες και συνδέει τον Επιμελητηριακό χώρο εκτός συνόρων δημιουργώντας συμπράξεις και ευκαιρίες.

-Στις οικογενειακές επιχειρήσεις με τις ιδιαιτερότητες όπως για παράδειγμα στη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, στα φορολογικά, την διαχείριση και την προσαρμογή τους στις αλλαγές της αγοράς, την προσέλκυση εργατικού δυναμικού.

Οι εργασίες και οι σχετικές τοποθετήσεις των συνέδρων ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαΐου.

Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, έδωσαν το «παρών», εκπροσωπώντας την επιμελητηριακή κοινότητα του Ρεθύμνου, οι: Γιώργος Γιακουμάκης και Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, πρόεδρος και Α΄ αντιπρόεδρος αντίστοιχα. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια σειρά επαφών και να εκθέσουν τις θέσεις του Επιμελητηρίου, για μια πλειάδα ζητημάτων που απασχολούν την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News