Ρέθυμνο: Νέα πτέρυγα αποκτά το Νοσοκομείο – Κατατέθηκε η προμελέτη από τον ανάδοχο

Κρήτη
Ρέθυμνο: Νέα πτέρυγα αποκτά το Νοσοκομείο – Κατατέθηκε η προμελέτη από τον ανάδοχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο κτήριο, που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και 3 ορόφους συνολικής δόμησης 2.960 τ.μ., χωροθετείται προς την πλευρά της οδού Κουμουνδούρου

Μετά από τρία χρόνια συστηματικών προσπαθειών, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ωρίμανσης του έργου για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με την επίσημη κατάθεση της προμελέτης από την ανάδοχο εταιρεία. «Η διοίκηση του νοσοκομείου είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες του Ρεθύμνου ότι, πάρα τους ασφυκτικούς χρόνους, είμαστε εντός των προθεσμιών που θέτει το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Μέσα σε ελάχιστο διάστημα καταφέραμε να εντάξουμε το νοσηλευτικό μας ίδρυμα σε δύο βασικά εργαλεία: (α) Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” για την “Ενεργειακή αναβάθμιση Υποδομών και Εξοικονόμηση Ενέργειας με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου” και (β) Στο Ταμείο Ανάκαμψης οπού εντάσσεται η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου με το έργο “Επέκταση-Αναδιαρρυθμίσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου” και η “Αναβάθμιση του ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου”».

Τι προβλέπει το έργο

Σε ό,τι αφορά τη νέα πτέρυγα, η προμελέτη του έργου προβλέπει:

  1. Νέο κτήριο που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και 3 ορόφους συνολικής δόμησης 2.960 μ² και χωροθετείται προς την πλευρά της οδού Κουμουνδούρου. Η κατασκευή του νέου κτηρίου δε θα επηρεάσει καθόλου τη λειτουργία του νοσοκομείου, κάτι που είναι προφανώς απαιτητό. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των τμημάτων που προβλέπονται, θα γίνουν οι εργασίες μετατροπής χρήσης χώρων στα υπάρχοντα κτήρια.
  2. Στο νέο κτήριο προτείνεται να χωροθετηθούν οι ακόλουθες χρήσεις: Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Χειρουργεία, Χειρουργική Κλινική, Ορθοπαιδική Κλινική, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική.
  3. Το κτήριο μελετήθηκε έτσι ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλους του χώρους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του κτηρίου.
  4. Στο πλαίσιο του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της διασφάλισης μηδενικού ενεργειακού ισοζυγίου, προβλέπονται: ένα τμήμα με φωτοβολταϊκά πάνελ και φυτεμένο δώμα.
  5. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στο ποσό των 8.363.800,00 € με ΦΠΑ.

«Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου επιθυμεί να ευχαριστήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ., τα στελέχη του νοσοκομείου στην Τεχνική, Διοικητική, Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία (Επιτροπή Χωροταξίας), τη διοίκηση και τα στελέχη της ΚΤ.ΥΠ. και τον ανάδοχο του έργου (εταιρεία ΑΝΑΠΛΑΣΗ) για την εξαιρετική συνεργασία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News