Στο 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου

Κρήτη
Στο 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους καθηγητές και μαθητές για την αγκαλιά προσευχής που έδωσαν για τον συμμαθητή τους Αλέξανδρο που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών, αλλά και για άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως τον αστυνομικό Γεώργιο Σπετσωτάκη και τη συντοπίτισσά τους Δέσποινα, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου

Το 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου επισκέφτηκε την Τετάρτη (3/5) ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Πρόδρομος ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και με αφορμή την επιτυχημένη εμφάνιση της ομάδας μπάσκετ κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου.

Η διευθύντρια Άννα Μυρωνάκη, ο Σύλλογος Γονέων κ. Κηδεμόνων, ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου, με αφορμή τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις και την επιτυχημένη εμφάνιση της ομάδας μπάσκετ κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου, κάλεσαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο στον χώρο του σχολείου.

Αποδεχόμενος το κάλεσμα, προσήλθε λίγο μετά την πρωινή συγκέντρωση των μαθητών.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του σχολείου, ο Σεβασμιώτατος μίλησε «με λόγια εγκάρδια στη σχολική κοινότητα κι έδωσε την ευλογία του στους μαθητές, προσφέροντας σε όλους κι όλες από ένα αναμνηστικό δώρο.

Τον ευχαριστούμε από ψυχής που μας τίμησε με την παρουσία του!».

Για την επίσκεψη εξέδωσε ανακοίνωση και η Μητρόπολη, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν προσκλήσεως της διευθύντριας κ. Άννας Μυρωνάκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη το πρωί της Τετάρτης 3ης Μαΐου 2023 στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου, όπου είχε τη χαρά της επικοινωνίας και της αναστροφής με τους μαθητές και τις μαθήτριες, με το Σύλλογο των Καθηγητών και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του για την πρόσφατη διάκριση της ομάδος του σχολείου, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κοριτσιών, και προσέφερε στις μικρές αθλήτριες του σχολείου αναμνηστικά δώρα, επαινώντας τις για την επιτυχία τους.

Επίσης, ενόψει τον επερχομένων εξετάσεων, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να κάμουν το καλύτερο που μπορούν χωρίς άγχος και πίεση, τονίζοντας ότι κανένας αγώνας δεν κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμά του και ότι στη ζωή μας θα έχομε διαρκώς αγώνες, οι οποίοι θα μας δίδουν τη δυνατότητα να προσπαθούμε περισσότερο και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Εντέλει, ο Επίσκοπός μας προσέφερε αναμνηστικές εικόνες προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και είχε τη χαρά να συνομιλήσει με πολλούς από αυτούς.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου, όπου είχε τη χαρά να υποδεχθεί μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξεως του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή των οποίων τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του ασθενούντος συμμαθητή τους Αλεξάνδρου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τη Διεύθυνση, τους Καθηγητές και τις Καθηγήτριες, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία τους, που έγινε μια αγκαλιά προσευχής για τον συμμαθητή τους Αλέξανδρο, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών, αλλά και για άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως τον αστυνομικό Γεώργιο Σπετσωτάκη, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, και τη συντοπίτισσά μας Δέσποινα, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς και για όλους τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες και χρειάζονται τον προσευχητικό επιστηριγμό μας.

Μετά την ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά μικρές ευλογίες και ένα κέρασμα εκ μέρους της Μητροπόλεως και ανανέωσαν το ραντεβού τους πολύ σύντομα σε μια νέα συνάντηση επικοινωνίας και διαλόγου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News