SOS από το νοσοκομείο του Ρεθύμνου: Στο ίδιο έργο θεατές οι γιατροί - «Βροχή» των «εντέλλεσθε» για τις εφημερίες (vid)

Κρήτη
SOS από το νοσοκομείο του Ρεθύμνου: Στο ίδιο έργο θεατές οι γιατροί - «Βροχή» των «εντέλλεσθε» για τις εφημερίες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις έξι θέσεις νοσοκομειακών γιατρών που προκηρύχθηκαν σε αντίστοιχα νευραλγικά τμήματα και κλινικές, για τις περισσότερες από αυτές δεν κατατέθηκε ούτε μία αίτηση - «Βουλιάζουν» στην απελπισία οι γιατροί ενόψει της θερινής περιόδου -«Γκρίνια» και δυσαρέσκεια από τους «δανεικούς» γιατρούς

Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρεθύμνου, οι οποίοι αν και περίμεναν έστω και μια μικρή «ακτίνα φωτός» από την τελευταία προκήρυξη των κενών θέσεων, εντούτοις, οι ελπίδες τους έσβησαν με την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Από τις έξι θέσεις νοσοκομειακών γιατρών που προκηρύχθηκαν σε αντίστοιχα νευραλγικά τμήματα και κλινικές, για τις περισσότερες από αυτές δεν κατατέθηκε ούτε μία αίτηση. Με συνέπεια παθολογική, μονάδα εντατικής θεραπείας και τμήμα επειγόντων περιστατικών να παραμένουν στην ίδια ακριβώς μοίρα πριν από την προκήρυξη.

«Αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί η εμπειρία δείχνει πως δεν υπάρχει η επιθυμητή ζήτηση. Έχει επαναληφθεί η προκήρυξη και έχει φανεί ότι είναι μειωμένο το ενδιαφέρον για τους λόγους που έχουμε αναφέρει. Είναι δύσκολες οι συνθήκες εργασίες. Οι αμοιβές είναι απογοητευτικές. Οι συνθήκες για την εξεύρεση κατοικίας είναι επίσης απογοητευτικές» είπε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV, o πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης.

Και ενώ τα «εντέλλεσθε» πλέον πέφτουν «βροχή» κυρίως στα νοσοκομεία του Ηρακλείου που «δανείζουν» γιατρούς στο Ρέθυμνο για να βγαίνουν οι εφημερίες, οι ηρακλειώτες γιατροί ο ένας μετά τον άλλο φαίνεται να μην είναι διατεθημένοι να βάλουν άλλο πλάτη για την σωτηρία του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, την ίδια στιγμή που και «εντός των τειχών» του Ρεθύμνου οι πιέσεις είναι ασφυκτικές για τους γιατρούς των κέντρων υγείας.

«Δε μπορούμε να διαχειριστούμε περιστατικά που χρειάζονται επικοινωνία με κάποια άλλα νοσοκομεία. Πρέπει να γίνεται η διαχείριση από κάποιον ειδικό για να μπορούν να διεκπαιρεωθούν όσο γίνεται πιο σωστά και εύκολα. Η απειρία των ειδικευόμενων και των αγροτικών γιατρών δεν πρέπει να στελεχώνει το ΤΕΠ», υποστήριξε ο αγροτικός Γιατρός Κ.Υ. Αγίας Φωτεινής, Βαρναβάς Δημητριάδης μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV.

Και σαν να μην έφτανε η χαοτική κατάσταση στο νοσοκομείο, η θερινή περίοδος που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, προκαλεί «πονοκέφαλο» στους γιατρούς που ήδη καλούνται να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο φόρτο δουλειάς.

«Θα αντιμετωπίζουμε οριακές καταστάσεις και δύσκολες καθημερινά. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας υποβαθμίζεται και σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί καλή διαφήμιση για τον τόπο μας» υπογράμμισε ο κ. Σαριδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News