Ρέθυμνο: «Καμπανάκι» από την Περιφερειακή Ενότητα για απόπειρες εξαπάτησης ιδιωτών και επιχειρηματιών

Κρήτη
Ρέθυμνο: «Καμπανάκι» από την Περιφερειακή Ενότητα για απόπειρες εξαπάτησης ιδιωτών και επιχειρηματιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρες από επιτήδειους που ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο την εξαπάτηση ιδιωτών και επιχειρηματιών που συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, έγιναν και στο Ρέθυμνο

Δεν έχουν τελειωμό οι προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών από διάφορους επιτήδειους, που τον τελευταίο μάλιστα καιρό προσπαθούν να εμπλέξουν στις απάτες τους και ονόματα προσώπων που προέρχονται από δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Εξαιτίας τέτοιων περιστατικών με απόπειρες που διαπιστώθηκαν στο Ρέθυμνο, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έκρινε αναγκαίο με ανακοίνωσή της να προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο «για προσπάθεια από επιτήδειους οικονομικής εξαπάτησης ιδιωτών που συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι πρόσφατα έγιναν απόπειρες από επιτήδειους που ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης με στόχο την εξαπάτηση ιδιωτών και επιχειρηματιών, που συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Ειδικότερα υποστήριξαν ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έχει οικονομική συναλλαγή μαζί τους και τους ζητούν να ενεργοποιήσουν σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό μέσω link που τους αποστέλλουν.

Επειδή σε καμία περίπτωση οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης δεν ζητούν αλλά ούτε αποστέλλουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα όπως κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό (μέσω link), εφιστούμε την προσοχή όλων να μην δημοσιοποιούν τέτοια δεδομένα-στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες δεν πρέπει να ενεργοποιούν οποιαδήποτε σύνδεση (link) που τους αποστέλλεται ζητώντας προσωπικά δεδομένα όπως τραπεζικά στοιχεία-λογαριασμούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News