Ρέθυμνο: «Σπάει» τη σιωπή του ο Κρητικός ράπερ Rack για την υπόθεση βιασμού και αποκαλύπτει τι συνέβη εκείνο το βράδυ

Κρήτη
Ρέθυμνο: «Σπάει» τη σιωπή του ο Κρητικός ράπερ Rack για την υπόθεση βιασμού και αποκαλύπτει τι συνέβη εκείνο το βράδυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Rack αποκάλυψε ότι κατάγεται από τα Σφακιά, ενώ συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ότι σέβεται τις γυναίκες, καθώς μετά τον θάνατο του πατέρα του ο ίδιος μεγάλωσε με τρεις γυναίκες

«Εγώ είμαι ο βιασμένος σε αυτήν την περίπτωση». Τάδε έφη, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας ο 24χρονος ράπερ, που καταγγέλθηκε για βιασμό στην Κρήτη. Ο Rack, ο οποίος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι είναι Κρητικός, μίλησε για τη δικαστική περιπέτεια που βίωσε το προηγούμενο διάστημα, μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος του ίδιου και δύο συνεργατών του για βιασμό από μία 19χρονη φοιτήτρια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Πρωινό”, ο Rack αποκάλυψε ότι κατάγεται από τα Σφακιά, ενώ συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ότι σέβεται τις γυναίκες, καθώς μετά τον θάνατο του πατέρα του ο ίδιος μεγάλωσε με τρεις γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο Rack, πήγε «για συναυλία στο Ρέθυμνο, στην Κρήτη. Εγώ κατάγομαι από τα Σφακιά. Πριν πάω στο ξενοδοχείο, πήγαμε να πάρουμε πράγματα να φάμε. Εμένα ο σκοπός μου ήταν να πάμε στο ξενοδοχείο να φάμε και να κοιμηθούμε. Πήγαμε λοιπόν στο ξενοδοχείο».

Σύμφωνα με τον Rack, «ένας φίλος μου είχε μία επαφή με μία κοπέλα από το κλαμπ. Την καλεί να έρθει και αυτή αποδεικνύεται ότι ήθελε με εμένα να έχει κάτι, που εγώ δεν ήθελα. Γιατί αν ήθελα τώρα θα ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Θα φαινόμουν ένοχος, γιατί η κοπέλα από τη στιγμή που ήθελε να κάνει κάτι, πάλι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, εγώ θα ήμουν ένοχος. Τρομάζω στη σκέψη τι θα μπορούσε να πει σε περίπτωση που γινόταν κάτι. Δεν το πιστεύω, δηλαδή, αυτό το πράγμα ότι είμαι σε αυτή τη θέση. Ο κόσμος μπορεί να πει “ναι οκ, αυτά είναι λόγια του Ηρακλή”. Δεν είναι δικά μου λόγια, είναι λόγια της ιατροδικαστικής, που δεν μπορεί αψηφήσει κανένας, και αναφέρεται ότι η γυναίκα είχε έρθει σε ερωτική επαφή 4 ημέρες πριν βρεθεί σε αυτό το δωμάτιο. Θέλω να ευχαριστήσω τις Αρχές για την άψογη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της κράτησής μου».

//--> //-->

Όπως πρόσθεσε ο νεαρός ράπερ, ο ίδιος προσευχόταν «όλο το βράδυ, μίλαγα με τους δικηγόρους μου, να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε και μόλις βγήκαν οι ιατροδικαστικές να παραδοθώ. Δεν ήθελα να φανώ με την υπόληψη ενός βιαστή χωρίς να είμαι. Άφησα μετά τη ζωή μου στα χέρια της Δικαιοσύνης και τους ευχαριστώ που εξέτασαν όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία».

«Έπεσα από τα σύννεφα, γιατί ξέρω ότι δε διέπραξα ποτέ κάτι τέτοιο και ούτε πρόκειται να το κάνω. Δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη, δεν είμαι τέτοιο άτομο και όσοι με ξέρουν προσωπικά γνωρίζουν πόσο αγαπώ και σέβομαι τις γυναίκες. Μετά τον θάνατο του πατέρα μου, μεγάλωσα με τρεις γυναίκες. Η γιαγιά μου ήταν με ψυχοφάρμακα και η μαμά μου μέσα στο άγχος. Ένιωθαν ότι αυτό που περνάω είναι άδικο. Απλά να βλέπεις από τα μίντια να αναδημοσιεύουν κάτι τέτοιο σαν να το έχω κάνει εγώ, είναι τραγικό! Αυτό είναι ο βιασμός, εγώ είμαι ο βιασμένος σε αυτή την περίπτωση. Έτσι νιώθω ψυχολογικά μετά από αυτό που πέρασα», ανέφερε ακόμη ο Rack.

Το χρονικό της υπόθεσης - Η καταγγελία της φοιτήτριας και ο κατ’ οίκον περιορισμός

Πριν από λίγες εβδομάδες, μία 19χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου. Η κοπέλα κατήγγειλε τρεις νεαρούς, μεταξύ των οποίων και τον ράπερ. Αρχικά, η Αστυνομία προχωρά στη σύλληψη του ενός εξ αυτών. Πρόκειται για 30χρονο άνδρα που συνελήφθη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Μερικές ώρες αργότερα, παραδίδονται στην Αστυνομία ο 24χρονος ράπερ κι ο έτερος νεαρός 23 ετών. Και οι τρεις από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν πεισματικά τις κατηγορίες.

Αφού απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου τις ημέρες που ακολούθησαν, ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αναφορικά με τον 24χρονο και τον 30χρονο, υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας. Ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι πρέπει αμφότεροι να κρατηθούν προσωρινά, ενώ η ανακρίτρια ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όπως προβλέπει ο νόμος για τις εν λόγω περιπτώσεις, τη λύση δίνει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Για πέντε ημέρες, μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δύο κατηγορούμενοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τελικά, το Δικαστικό Συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα, με το οποίο ο 24χρονος και ο 30χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, και οι δύο νεαροί επέστρεψαν - και αυτοί - στα σπίτια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News