Δουλουμπέκης: Μιλάει με την κυβέρνηση η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου πριν βγάλει ανακοίνωση; 

Κρήτη
Δουλουμπέκης: Μιλάει με την κυβέρνηση η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου πριν βγάλει ανακοίνωση; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια, αλλά ας τα βρουν μεταξύ τους ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και κυβέρνηση ΝΔ μπας και βρεθεί λύση για τους ιδιοκτήτες γεωτεμαχίων και κατοικιών εκτός σχεδίου», τονίζει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά είναι αστειότητα να επιδιωχθεί πολιτική απόφαση για να λυθεί το θέμα που προέκυψε από το ΣτΕ όπως λέει η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου ή επιβεβλημένη κίνηση ώστε «να δοθεί διέξοδο στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Δουλεμπέκης.

Σύντομο ιστορικό

3 Φλεβάρη - Απόφαση 176/2023 της ολομέλειας του ΣτΕ «Για την εκτός σχεδίου δόμηση δεν αρκεί το ελάχιστο εμβαδόν, αλλά απαιτείται, ήδη από το 1985, και η ύπαρξη προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο (δρόμο).»

3 Απρίλη  - κ. Ν. Ταγαράς υφυπ. Περιβάλλοντος κυβέρνησης Μητσοτάκη (ΝΔ)  «το επιτελείο του Υπουργείου (ΥΠΕΝ) επεξεργάζεται μεταβατική ρύθμιση, (πολιτική απόφαση!) η οποία θα ισχύει κατ΄ εξαίρεση και θα δίνει σαφή απάντηση έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ» (την οποία τελικά δεν έφερε στη Βουλή παρόλες τις δεσμεύσεις του )

10 Απρίλη - κ. Στασινός, πρόεδρος ΤΕΕ : πρέπει να κατατεθεί άμεσα τροπολογία (πολιτική απόφαση!) για ψήφιση – πριν κλείσει η Βουλή – ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ

19 Απρίλη - ΝΟΔΕ Ρεθύμνου : η  απόφαση όπου έκρινε παράνομη τη δόμηση στα εκτός σχεδίου γήπεδα με εμβαδόν πάνω από 4 στρέμματα, είναι του ΣτΕ που αποτελεί κομβικό σκέλος της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης και όχι  μέρος των «πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη» (!) 

Τελικά είναι αστειότητα να επιδιωχθεί πολιτική απόφαση για να λυθεί το θέμα που προέκυψε από το ΣτΕ όπως λέει η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου ή επιβεβλημένη κίνηση ώστε «να δοθεί διέξοδο στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί» σύμφωνα με την αρχική τοποθέτηση του υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και «να μη χαθεί το δικαίωμα δόμησης που αφορά στο 90% των ιδιοκτησιών και να μηδενιστεί η αξία της ιδιωτικής περιουσίας σε μία ημέρα » όπως λέει ο προσκείμενος στη ΝΔ πρόεδρος του ΤΕΕ ?

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια, αλλά ας τα βρουν μεταξύ τους ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και κυβέρνηση ΝΔ μπας και βρεθεί λύση για τους ιδιοκτήτες γεωτεμαχίων και κατοικιών εκτός σχεδίου.

Δυστυχώς όσα πινακάκια κι αν βάζουν, όσο κι αν προσπαθούν να ανακαλύψουν «σταθμάρχες» η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες στρέμματα και ιδιοκτησίες στο Ρέθυμνο είναι είτε εγκλωβισμένα στις αντιρρήσεις που δεν έχει φτιάξει ακόμη την επιτροπή εξέτασης τους (μάλιστα με την απάντησή της με επιβεβαιώνει για τον αριθμό των ενστάσεων !!) είτε στα μπρος πίσω του υπουργού της για την εκτός σχεδίου. Ας ρωτήσουν καλύτερα τι αντιμετωπίζουν οι εξαιρετικοί συνάδελφοι μηχανικοί που πρόσκεινται στο κόμμα τους πριν εκτεθούν.

ΥΓ.: Ευτυχώς το «πολιτικό ήθος» όσων σήμερα ήμαστε συν/ανθ υποψήφιοι από όλα τα κόμματα και φυσικά και από τη ΝΔ, δεν ταιριάζει στη γλώσσα που χρησιμοποιεί η τοπική ΝΟΔΕ στην απάντησή της προς εμένα (ή αδειασμα της προς την κυβέρνηση;).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News