Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Με πάνδημη συμμετοχή η λιτάνευση και το συναπάντημα των Επιταφίων στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων (pics)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου (Επιταφίου Θρήνου), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνου

Με πάνδημη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου και το συναπάντημα των Επιταφίων στην πλατεία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου (Επιταφίου Θρήνου), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνου, και απευθυνόμενος προς το πλήθος των ανθρώπων, κατά τη συνάντηση των Επιταφίων ενώπιον του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, τόνισε την αξία στη ζωή μας «να είμαστε συγκυρηναίοι ο ένας για τον άλλο και όχι σταυρωτές των συνανθρώπων μας», επισημαίνοντας με έμφαση ότι «από το σταυρό του ουδείς κατεβαίνει μόνος του, οι άλλοι τον κατεβάζουν», όταν θα έχει τελειώσει το έργο του σταυρού του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή Αγία Ανάσταση τονίζοντας ότι «εικόνες όπως η αποψινή δίνουν ελπίδα και θάρρος σε τούτους τους καιρούς, κατά τους οποίους πολλά και διάφορα μεταβάλλονται και παρέρχονται, ώστε να διακρατούμε το γένος μας, την πίστη μας και τις αξίες, που είναι αυτά που αληθινά ελευθερώνουν τον άνθρωπο πέραν και μακράν ενός στείρου δικαιωματισμού, που πολλές φορές τείνει να επιβληθεί».

Στη λιτάνευση παρέστησαν ο βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μαρινάκης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής Ρεθύμνου, αντισυνταγματάρχης Πεζικού κ. Κωνσταντίνος Ζαφείρης, ο αστυνομικός διευθυντής Νομού Ρεθύμνου Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, εκπρόσωποι του στρατεύματος και των σωμάτων ασφαλείας, η Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνου και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε προς όλους θερμές ευχαριστίες, καθώς και προς τους κληρικούς της Μητρόπολης, οι οποίοι αυτές τις ημέρες κλήθηκαν να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά τελώντας διπλές και τριπλές ιερές ακολουθίες.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια