Ρέθυμνο: Ένα όμορφο κινηματογραφικό ταξίδι για τους «Αντιήρωες» με αναπηρία! (vid, pics)

Πολιτισμός
Ρέθυμνο: Ένα όμορφο κινηματογραφικό ταξίδι για τους «Αντιήρωες» με αναπηρία! (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται δημιουργική για τη Ρεθυμνιώτικη ομάδα θεάτρου ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ

Πάντα στη ζωή και στον κινηματογράφο οι αντιήρωες είναι πολύ πιο αυθεντικοί από τους «ήρωες» που είναι συνήθως ατσαλάκωτοι.

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης THINK BLUE, κατά τον Απρίλιο που είναι διεθνώς μήνας αφιερωμένος στον αυτισμό πραγματοποιεί ένα WORKSHOP: Το θέμα του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός Ντοκιμαντέρ από την αρχή (σενάριο- σκηνοθεσία- λήψη- μοντάζ).

Σε αυτό συμμετέχει η Θεατρική ομάδα ΑμεΑ του Ρεθύμνου ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ με τη βοήθεια του Γιάννη Σακαρίδη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, της Ντενίς Νικολάκου, ψυχοθεραπεύτριας Cinema therapy και του Γιάννη Μπλέτα, σκηνοθέτη. Με την καθοδήγησή τους ήδη από την Μ. Τρίτη τα 15 άτομα που συμμετέχουν εκπαιδεύονται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας μικρού μήκους.

Την πρώτη μέρα του workshop γράφτηκε το σενάριο. Σήμερα και αύριο Μεγάλη Πέμπτη θα γίνουν τα γυρίσματα, όλα με την ενεργή συμμετοχή της ομάδας ΑΝΤΙΗΡΩΩΕΣ, σε όλα το πλάνο εργασιών για να φτάσουμε στην παραγωγή.

Η σύμπραξη με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ανοίγει νέες προοπτικές για συνεργασία. Η τέχνη είναι δικαίωμα για όλους και μέσα από την αναπηρία βρίσκει τρόπο διείσδυσης και αυτοέκφρασης σωματικής και ψυχικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News