Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Συγκλονίζει το δράμα ανήλικης που αναζητά «στέγη» (vid)

Το ανήλικο κορίτσι, που φέρεται να χαίρει άκρας υγείας, απομακρύνθηκε από το σπίτι του όταν το περιβάλλον του κρίθηκε άκρως ακατάλληλο και νοσηρό, λόγω σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων, με συνέπεια να βρει προσωρινό καταφύγιο σε ένα άλλο σημείο της πόλης χωρίς όμως να έχει καν την δυνατότητα να επιστρέψει στο σχολικό του περιβάλλον

 

  • Με εισαγγελική διάταξη η επιμέλεια της σε φιλανθρωπικό ίδρυμα των Χανίων
  • Αρνείται πεισματικά το ίδρυμα να φιλοξενήσει την ανήλικη
  • Απίστευτες σκηνές το πρωί έξω από το εκκλησιαστικό ίδρυμα
  • Νέα παρέμβαση της δικαιοσύνης στην υπόθεση της ανήλικης
  • «Μπαλάκι» το κορίτσι από το Ρέθυμνο στα Χανιά και αντίστροφα

Σε ένα οργανωμένο χώρο του Ρεθύμνου που όμως δεν είναι το κατάλληλο μέρος για την διαβίωση του, θα είναι δυστυχώς αναγκασμένο να παραμείνει και τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα ένα ανήλικο κορίτσι από το Ρέθυμνο, το οποίο απομακρύνθηκε από το σπίτι του και γενικά από το οικογενειακό του περιβάλλον όταν η υπόθεση του έφτασε στις δικαστικές αρχές. 

Το ανήλικο κορίτσι, που φέρεται να χαίρει άκρας υγείας, απομακρύνθηκε από το σπίτι του όταν το περιβάλλον του κρίθηκε άκρως ακατάλληλο και νοσηρό, λόγω σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων, με συνέπεια να βρει προσωρινό καταφύγιο σε ένα άλλο σημείο της πόλης χωρίς όμως να έχει καν την δυνατότητα να επιστρέψει στο σχολικό του περιβάλλον. 

Στην υπόθεση ενεπλάκη πρόσφατα και η Εισαγγελία Ρεθύμνου, όπου με εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε η επιμέλεια του παιδιού δόθηκε σε ένα εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό ίδρυμα των Χανίων, το οποίο όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα άνοιξε την αγκαλιά του για να χαρίσει στοργή σ’ αυτό το παιδί. 

Το πρωί μάλιστα και δεδομένης της εισαγγελικής διάταξης περί της επιμέλειας του, το κορίτσι μεταφέρθηκε από ειδικούς και συνοδεία της αστυνομίας στα Χανιά. 

Δυστυχώς όμως και προς μεγάλη έκπληξη όλων, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε από το δράμα του και όχι μόνο οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ερμητικά κλειστές, αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι του κυριολεκτικά «κλειδαμπαρώθηκαν» μέσα αρνούμενοι να έχουν οποιαδήποτε επαφή τόσο με το παιδί, όσο και με τους ανθρώπους που το μετέφεραν έως εκεί, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι ήταν σε εξέλιξη κάποιες θρησκευτικές τους υποχρεώσεις. 

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ότι το εν λόγω ίδρυμα που ήδη φιλοξενεί άλλα 16 ανήλικα παιδιά, φέρεται να έχει συγκεκριμένο όρο στο καταστατικό του που δεν του επιτρέπει -ούτε και κατ’ εξαίρεση- την φιλοξενία παιδιών λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. 

Την ίδια στιγμή που τα μέλη του ιδρύματος φέρονται να προβάλλουν ως επιχείρημα ώστε να μην δεχτούν το παιδί, ότι είναι ψυχικά διαταραγμένο, κάτι το οποίο όμως φαίνεται πως δεν ισχύει με βάση και την τελευταία έκθεση της παιδιοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ. 

Το αποτέλεσμα είναι πως το ίδρυμα αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την εισαγγελική διάταξη, θέτοντας πιο πάνω και από τους Νόμους της Πολιτείας το καταστατικό για την λειτουργία του. Στην διάρκεια της ημέρας μάλιστα στελέχη του ιδρύματος φέρονται να έφτασαν έως και το γραφείο του Εισαγγελέα Εφετών για να διαμαρτυρηθούν, με τον εισαγγελικό λειτουργό -να λένε οι πληροφορίες- πως διέταξε την έκδοση σχετικής βεβαίωσης από ειδικό ότι η ανήλικη δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Έτσι μετά από όλη αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία και με την ψυχή της να έχει δεχτεί ένα ακόμα τραύμα -αυτό της απόρριψης- η ανήλικη επέστρεψε και πάλι πίσω στο προσωρινό της «καταφύγιο» στο Ρέθυμνο προσδοκώντας την δική της «Ανάσταση», που όμως στην πράξη θα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνων που κρατούν την τύχη της στα χέρια τους.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια