Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου μεταφοράς και διαχείρισης των λυμάτων μέρους του οικισμού Μαρουλά

Κρήτη
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου μεταφοράς και διαχείρισης των λυμάτων μέρους του οικισμού Μαρουλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kατόπιν συνεργασίας Δημάρχου Ρεθύμνης με Περιφερειάρχη Κρήτης

Την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος της μεταφοράς και διαχείρισης των λυμάτων μέρους του οικισμού Μαρουλά, εξασφάλισε η αποτελεσματική συνεργασία του Δημάρχου Ρεθύμνης και Προέδρου της ΕΔΕΥΑ κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος υπέγραψε τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς λυμάτων καθώς και ενός αντλιοστασίου στον εν λόγω Οικισμό.

Πρόκειται για την Πράξη “Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Οικισμού Μαρουλά” με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Ρεθύμνης, προϋπολογισμού 198.000 € (χωρίς ΦΠΑ) εκ των οποίων οι 183.000 € προέρχονται από το “ΠΠΑ Περιφέρειας Κρήτης” και οι 15.000 € από ιδία συμμετοχή της ΔΕΥΑΡ.

Η αξία της συγκεκριμένης παρέμβασης έγκειται στο σημαντικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και επιχειρηματιών του Οικισμού Μαρουλά και στην εν γένει αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Η ΔΕΥΑ Ρεθύμνης προγραμματίζει την άμεση δημοπράτηση και κατασκευή του αντλιοστασίου και του νέου αγωγού συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, με τον οποίο τα λύματα θα μεταφέρονται στην κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, απαλλάσσοντας τους κατοίκους του Μαρουλά από ένα σοβαρό πρόβλημα.

Με την ευκαιρία, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Θεοδωράκης και το Δ.Σ της ΔΕΥΑΡ ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Σ. Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή και τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, για την κατανόηση που επέδειξαν στη διαχείριση του προβλήματος, την αμεσότητα και την καταλυτική συμβολή τους στην επίλυση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News