Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Κρήτη
Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, ευλόγησε τα βαγιά των φοινίκων, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στο Ατσιπόπουλο, την Κυριακή των Βαΐων, 9η Απριλίου 2023, η πανηγυρική εις Ιερουσαλήμ είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της Βαϊοφόρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, ευλόγησε τα βαγιά των φοινίκων, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ιεράς Λιτάνευσης της εικόνος της Βαϊοφόρου στα σοκάκια του Ατσιποπούλου, όπως επιτάσσει το παλαιό έθος της Ενορίας, ευλογώντας το χωριό. Της Ιεράς πομπής προηγείτο παιανίζοντας η Μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης καθώς και νέοι και νέες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου και του Λαογραφικού Ομίλου Κρήτης «Νικηφόρος Φωκάς», με παραδοσιακές κρητικές στολές.

Στη Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία έδωσαν το παρών οι άρχοντες του τόπου μας· η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητος Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής Ρεθύμνης, Αντισυνταγματάρχης Πεζικού κ. Κωνσταντίνος Ζαφείρης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης, Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ατσιποπούλου κ. Αλέξανδρος Παπαλεξάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου κ. Μιχάλης Σπιθουράκης καθώς και πλήθος πιστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News