Ενημερωτική εκδήλωση για τη δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ 2021-2027» στα Χανιά

Χανιά
Ενημερωτική εκδήλωση για τη δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ 2021-2027» στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα “Ερευνώ-Καινοτομώ” είναι σε στάδιο προδημοσίευσης και πρόκειται να ενεργοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 7 Απριλίου, στο Επιμελητήριο Χανίων, η παρουσίαση του προγράμματος “Ερευνώ-Καινοτομώ”, το οποίο θα επιδοτήσει τη σύνδεση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τα πανεπιστήμια, με στόχο να δημιουργηθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης και τα Επιμελητήρια Χανίων και Ρεθύμνης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Στην παρουσίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Αθανάσιος Κυριαζής, γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, ο κ. Γιώργος Ζερβός, ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, o αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας, Εμπορίου και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνης Παπαδεράκης και αρμόδια στελέχη για τη Δράση.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη σύνδεσης της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και μέσα από αυτήν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μας στις αγορές. Τόνισε επίσης ότι στρατηγικός στόχος για την Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να είναι ένα αποτελεσματικό οικοσύστημα καινοτομίας: ένα δίκτυο επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων, επαγγελματικών οργανώσεων, αυτοδιοίκησης και άλλων περιφερειακών οργανισμών, που εφαρμόζουν προσαρμόζουν την καινοτομία στις τοπικές ανάγκες, για την σταθερή ανάπτυξη του τόπου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε μια ιδιαίτερα «ταραγμένη» περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων για την παγκόσμια και την τοπική μας Οικονομία και σε ένα περιβάλλον πολύχρονης ελλειμματικής χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά κάθε ευκαιρία αναπτυξιακής ενίσχυσης. Κοινός στόχος της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής μας κοινότητας οφείλει να είναι καθημερινά πλέον να καλλιεργούμε τις προϋποθέσεις με περισσότερα κίνητρα και μεγαλύτερη ευελιξία σε ταλαντούχους επιστήμονες και επιχειρηματίες να καινοτομούν και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους ώστε να αναβαθμίζουν την ποιοτική υπεραξία της Κρήτης μας.»

Το πρόγραμμα “Ερευνώ-Καινοτομώ” είναι σε στάδιο προδημοσίευσης και πρόκειται να ενεργοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Έχει ελάχιστο προϋπολογισμό 300 εκ. ευρώ που μπορεί να αυξηθεί, ενώ θα χρηματοδοτεί σχέδια που θα υποβάλουν ερευνητικά ιδρύματα και επιχειρήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News