Κρήτη: Με κατάνυξη γιόρτασαν την Κυριακή των Βαΐων ορθόδοξοι και καθολικοί (vid, pics)

Κρήτη
Κρήτη: Με κατάνυξη γιόρτασαν την Κυριακή των Βαΐων ορθόδοξοι και καθολικοί (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα των Ορθοδόξων Ελλήνων εορτάζεται σήμερα το Πάσχα των Καθολικών σε ολόκληρο τον κόσμο, με εξαίρεση όμως την Ελλάδα - Στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια καθολικοί και ορθόδοξοι συνεορτάζουν το Πάσχα, ενώ σήμερα μυσταγωγική ήταν η ατμόσφαιρα στις καθολικές εκκλησίες του νησιού, όπου τελέστηκε η Λειτουργία της Κυριακής των Βαίων, με τους πιστούς να ψάλουν το «Ωσαννά εν τοις υψίστοις»

 

  • Την Κυριακή των Βαΐων γιόρτασαν καθολικοί και ορθόδοξοι στην Ελλάδα
  • Στις 16 Απριλίου οι δύο εκκλησίες θα συνεορτάσουν το Άγιο Πάσχα
  • Δεκάδες πιστοί έψαλλαν το "Ωσαννά εν τοις υψίστοις» στις εκκλησίες του νησιού
  • Μυσταγωγική ατμόσφαιρα στην καθολική εκκλησία του Ηρακλείου
  • Καθολικοί και ορθόδοξοι προσευχήθηκαν μαζί στο Ρέθυμνο
  • Ξαφνιάστηκαν οι καθολικοί επισκέπτες της Κρήτης από τον διαφορετικό εορτασμό
  • «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν», λένε καθολικοί και ορθόδοξοι

Μπορεί η Λειτουργία για την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών να τελέστηκε σήμερα από τον πάπα Φραγκίσκο σε κλίμα κατάνυξης και ενώπιον χιλιάδων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, στην Ελλάδα όμως Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα συνεοερτάσουν το Άγιο Πάσχα στις 16 Απριλίου, όπως παραδοσιακά συνεορτάζεται τα τελευταία χρόνια. 

Σήμερα, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων, οι δεκάδες καθολικοί της Κρήτης γιόρτασαν με τον δικό τους μυσταγωγικό τρόπο την μεγάλη αυτή εορτή που σηματοδοτεί την έναρξη της Εβδομάδας των Παθών. Νωρίς το πρωί στην καθολική εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Βαφτιστή στο Ηράκλειο οι πιστοί προσευχήθηκαν και έψαλαν το «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος».

Στην καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου της Παδούης στο Ρέθυμνο η Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, από τον ιερέα των Χανίων, ωστόσο, καθολικοί και ορθόδοξοι βρέθηκαν μαζί στον ίδιο ναό για να προσευχηθούν όπως κάτι αντίστοιχο γίνεται και στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο συνεορτασμός του Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων ξάφνιασε σήμερα κυρίως τους καθολικούς επισκέπτες της Κρήτης, που έσπευσαν στις εκκλησίες για να παρακολουθήσουν την Λειτουργία αγνοώντας όμως αυτή την σημαντική αλλαγή. 

Σε κάθε περίπτωση το κήρυγμα του Ιησού «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν" είναι ένα και οι πιστοί καλούνται αυτές τις Άγιες Ημέρες με σεβασμό, ταπεινότητα και κατάνυξη να ζήσουν τις ιερές στιγμές του Θείου Πάθους, τον πόνο, την ταπείνωση και την οδύνη, όπου στο τέρμα αυτής της πορείας είναι το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News