Ρέθυμνο: Ελεύθερος ο 47χρονος που έκρυβε στο μαγαζί του πάνω από 114.000 κροτίδες

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ελεύθερος ο 47χρονος που έκρυβε στο μαγαζί του πάνω από 114.000 κροτίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εντολή του εισαγγελέα Ρεθύμνου αφέθηκε ελεύθερος ο 47χρονος μέχρις ότου να εκδικαστεί η υπόθεσή του
  • Σύλληψη 47χρονου στο Πέραμα, που έκρυβε 114 χιλιάδες κροτίδες στο μαγαζί του
  • Χιλιάδες κροτίδες και μία σύλληψη μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Μυλοπόταμο
  • Αυστηροί οι έλεγχοι για κροτίδες και βεγγαλικά όλη την Μεγάλη Εβδομάδα

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κροτίδων που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο, κατασχέθηκαν το Σάββατο, 8 Απριλίου σε περιοχή του Μυλοποτάμου πριν προλάβουν να πέσουν στην τοπική αγορά, ενώ συνελήφθη και ένας 47χρονος που κατηγορείται για παραβάσεις του Ν. περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Συγκεκριμένα κατά την έφοδο των αστυνομικών αρχών στην επιχείρηση του 47χρονου βρέθηκαν μέσα σε κούτες και κατασχέθηκαν συνολικά 114.342 κροτίδες, ενώ ο ιδιοκτήτης τους -που μέχρι και χθες δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις αρχές- συνελήφθη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. 

Ωστόσο, με εντολή του εισαγγελέα Ρεθύμνου αφέθηκε ελεύθερος μέχρις ότου να εκδικαστεί η υπόθεση του. 

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικές αρχές διαμηνύουν ότι ενόψει των εορταστικών ημερών οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς όχι μόνο στην αγορά, αλλά ακόμα και έξω από εκκλησίες, με σκοπό την αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων και βεγγαλικών, ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

Η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σαφές στους πολίτες ότι απαγορεύεται η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, ενώ καλεί τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ή ακόμα και θανάτου που ελλοχεύουν.

Ας μην ξεχνάμε, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΛΑΣ, ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News