Ρέθυμνο: «Ανάσταση» στα ταμεία τους «βλέπουν» φέτος οι έμποροι (vid)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: «Ανάσταση» στα ταμεία τους «βλέπουν» φέτος οι έμποροι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ισχύ από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων - Λαμπάδες και παιχνίδια ζητούν τα παιδιά, ρούχα και παπούτσια προτιμούν οι νονοί - Βόλτα, καφέ και έρευνα έκανε μερίδα καταναλωτών

Από βαφτιστήρια και νονούς «πλημμύρισε» σήμερα η αγορά του Ρεθύμνου, που έχει ήδη αρχίσει να κινείται σε πασχαλινούς ρυθμούς. 

Την τιμητική τους είχαν τα βαφτιστήρια τα οποία από το πρωί «πλημμύρισαν» μαζί με τους νονούς τους τα εμπορικά καταστήματα και της πόλης του Ρεθύμνου, που ήταν ανοικτά στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας τους.

Οι πασχαλινές λαμπάδες, τα παιχνίδια αλλά και τα ρούχα με τα παπούτσια βρέθηκαν στο επίκεντρο μικρών και μεγάλων, την ίδια ώρα που ο εμπορικός κόσμος προσδοκά την αύξηση της αγοραστικής κίνησης στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν ότι «η Κυριακή των Βαΐων είναι μια καλή εισπρακτική ημέρα». 

Από τις 11 πρωί που άνοιξαν τα καταστήματα η κίνηση στον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της πόλης ήταν εμφανέστατη καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά ήταν αυτά που οδηγούσαν κυρίως τις νονές τους σε καταστήματα με λαμπάδες και παιχνίδια, αλλά και σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.

Από την άλλη δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που συνδυαστικά με τη βόλτα και τον κυριακάτικο καφέ αρκέστηκαν σε έρευνα αγοράς ώστε με την καταβολή του δώρου την ερχόμενη εβδομάδα να κάνουν στοχευμένα τα ψώνια τους, ενώ ο εμπορικό κόσμος από την πλευρά του αισιοδοξεί ότι φέτος θα επιτευχθεί η πολυπόθητη «Ανάσταση» των ταμείων τους.  

Στο Ρέθυμνο τα εμπορικά από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μ. Τετάρτη θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα παραμείνουν ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, την Μ. Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News