Δήμος Αμαρίου: «Εργαλειοποίηση» δημοτικού συμβούλου καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ρέθυμνο
Δήμος Αμαρίου: «Εργαλειοποίηση» δημοτικού συμβούλου καταγγέλλει η αντιπολίτευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πεπραγμένα της “Αμάρι ΜΑ.Ε. Ο.Τ.Α.” επί της θητείας του αντιπροέδρου της εταιρείας θα ζητήσει, όπως διαμηνύει, η αντιπολίτευση

Για «φαιδρότητες» στον Δήμο Αμαρίου κάνουν λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Κουτελιδάκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκος Μαρκίδης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μενέλαος Φραγκιουδάκης. Όπως αναφέρουν, οι ίδιοι με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν ζητήσει να συζητηθούν δύο φλέγοντα θέματα, η διαχείριση των απορριμμάτων και των νερών του Πλατύ Ποταμού, πράγμα που ενόχλησε όπως λένε τη δημοτική Αρχή, η οποία οδήγησε τον δημοτικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο της Αμάρι Α.Ε. κ. Τζανή Κοκονά σε ανεξαρτητοποίηση. Η αντιπολίτευση του Δήμου μιλάει επίσης και για «εργαλειοποίηση» του κ. Κοκονά εκ μέρους της δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με τους τρεις της αντιπολίτευσης του Δήμου, «δυο φλέγοντα θέματα, τη Διαχείριση απορριμμάτων και την Διαχείριση των νερών του Πλατύ, ζητήσαμε σαν αντιπολίτευση να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο με επιστολή προς τον πρόεδρο την οποία χθες δημοσιοποιήσαμε.

Τόσο πολύ ενοχλήθηκε η Δημοτική Αρχή, που την ίδια μέρα (χθες) οδήγησε τον αναχωρητή (εδώ και καιρό) κ. Ττζανή Κοκονά να υποβάλει την “ανεξαρτητοποίηση του” και μέσω της ανακοίνωσης που εκδόθηκε να απαντήσει.

Μεταξύ των άλλων η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης αναφέρει:

“το τελευταίο διάστημα διαπιστώνω ότι εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και για λόγους που αφορούν την συγκρότηση μιας νέας δημοτικής παράταξης, η παράταξη μου έχει επιλέξει να ακολουθήσει μια στείρα αντιπολιτευτική τακτική που δεν τιμά την εμπιστοσύνη όσων μας ανέδειξαν στον θεσμικό ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης. Ένα ρόλο που σήμερα κάποιοι, σκοπίμως και μεθοδικά, επέλεξαν να παραδώσουν σε σκιώδης και ανίερες εκλογικές συμμαχίες, εκδίδοντας κοινές ανακοινώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Για τους παραπάνω λόγους, δηλώνω δημόσια ότι από εδώ και στο εξής θα ασκώ τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, συνεχίζοντας από τη θέση αυτή να αγωνίζομαι για το καλό του τόπου και των συνδημοτών μου”.

Καταρχήν ο παραπάνω συνάδελφος δεν άσκησε ποτέ τα καθήκοντά του σαν δημοτικός σύμβουλος, απείχε από όλες τις συνεδριάσεις και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραβιάζοντας τoν νόμο (Ν.3852 άρθο 68) τρία (3) ολόκληρα χρόνια κάνει τα “στραβά μάτια” και δεν τον έχει κάνει έκπτωτο.

Παρ’ όλη αυτή τη “συνεπή” πορεία του ο συνάδελφος δηλώνει υποκριτικά ότι θα συνεχίσει από τη θέση του ανεξάρτητου συμβούλου “να αγωνίζεται για το καλό του τόπου”.

Και το πιο απαράδεκτο παριστάνει ανερυθρίαστα και τον τιμητή.

Γράφει για “ανίερες εκλογικές συμμαχίες”, επειδή ζητήσαμε (τι φοβερό !) σαν σύνολο η αντιπολίτευση να ενημερωθούμε για τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας.

Θεωρεί φαίνεται ιερή την δική του συμπεριφορά και στάση ,αυτή της αδιαφορίας, της αποχής από τις συνεδριάσεις και της ιδιοτέλειας με την ουσιαστικά προσχώρησή του στην πλειοψηφία , εξοφλώντας τα γραμμάτια του επ’αμοιβή διορισμού του σαν Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της Αμάρι M.Α.Ε . OTA.

Γράφει ακόμη ότι “εκδίδομε κοινές ανακοινώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα”.

 - Δεν είναι πραγματικότητα δηλαδή , ότι κανείς στον Δήμο αιρετός ή δημότης δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον της Αμάρι Μ Α.Ε Ο.Τ.Α. με την έναρξη της λειτουργίας του Εργοστασίου ,αν συνεχίσει να υπάρχει, ποιος ο θεσμικός της ρόλος και τα οικονομικά της , τι συμφωνίες έχουν γίνει στον ΕΣΔΑΚ όπου συμμετέχει ο δήμαρχος, αλλά ποτέ δεν ενημερώνει .

- Δεν είναι πραγματικότητα ότι κανείς δεν γνωρίζει με τι σκεπτικό οι κάτοικοι που είχαν απαλλαγεί από τέλη εναπόθεσης και ταφής απορριμμάτων τώρα τους επιβάλλονται Τέλη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η δημοτική αρχή έσπευσε το αρχικό κόστος για το τρέχον έτος να το πληρώσει από τους ΚΑΠ κρυφά για να μη μάθουν οι δημότες τις οικονομικές επιβαρύνσεις που τους περιμένουν.

- Δεν είναι πραγματικότητα ότι εδώ και σχεδόν έξι (6) μήνες (Πρακτικά Συνεδρίασης 25-10-2022) ο δήμαρχος διαβεβαίωνε απερίσκεπτα πως συμφώνησε ότι “είναι προς όφελός μας ο διαχωρισμός των έργων αξιοποίησης των νερών του Πλατύ” και πως τάχα “οι Λιμνοδεξαμενές Γερακαρίου θα γίνουν πριν το Φράγμα του Πλατύ” ένας τόσο ανεδαφικός ισχυρισμός, τη στιγμή που το Φράγμα είναι έτοιμο για δημοπράτηση, ενώ δεν έχει δοθεί ούτε ένα (1) ευρώ για τις οριστικές Μελέτες των Λιμνοδεξαμενών και ψευδώς ο δήμαρχος διαβεβαίωνε (πρακτικά συνεδρίασης σελίδα 55) ότι έχουν δεσμευθεί δυο (2) εκατ. ευρώ.

- Δεν είναι πραγματικότητα ότι θα επισκεπτόταν σύντομα ο δήμαρχος τον περιφερειάρχη (συνεδρίαση 25-10-2022) για να του θέσει τις ανησυχίες των κατοίκων των τριών (3) Χωριών πλησίον του Φράγματος και μισό χρόνο μετά δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση.

Αν αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα (για να αρκεστούμε σε αυτά ),όπως και οι αγωνίες όλων για το μέλλον της Περιοχής που φθίνει και απαξιώνεται, τότε τι είναι αυτό που έχει σχέση.

Είναι αλήθεια απίστευτο να γράφονται αυτά με τόση ελαφρότητα και φαιδρότητα, με σκοπό ένα φτηνό αντιπερισπασμό της Δημοτικής Αρχής ,που εργαλειοποιεί την “ανεξαρτητοποίηση” του συμβούλου .

Ελπίζουμε σύντομα να ανταποκριθεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να προσδιορίσει μέρα συζήτησης των δυο (2) θεμάτων και να παραβρεθεί τουλάχιστον σε αυτήν την συνεδρίαση ο κ. Κοκονάς, για να υποβάλουμε τις ερωτήσεις μας και στον ίδιο για τα πεπραγμένα της “Αμάρι ΜΑ.Ε. Ο.Τ.Α.” επί της θητείας του σαν αντιπρόεδρος, χρονική περίοδο που θα ζητήσουμε αρμοδίως Διαχειριστικό Έλεγχο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News