Στη γενική συνέλευση για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στη Ζάκυνθο η πρόεδρος της Επιτροπής Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Στη γενική συνέλευση για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στη Ζάκυνθο η πρόεδρος της Επιτροπής Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ., πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), κ. Αναστασία Μανώλα

Το περασμένο Σάββατο 1 Απριλίου έλαβαν χώρα οι εργασίες της πρώτης Γενικής Συνέλευσης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) για το 2023. Το Επιμελητήριο Ζακύνθου φιλοξένησε τη Γενική Συνέλευση, αφιερώνοντας το διήμερο 1 και 2 Απριλίου στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ., πρόεδρος της επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), κα Αναστασία Μανώλα. Στη Γενική Συνέλευση τα μέλη του ΕΕΔΕΓΕ, που είναι επιχειρηματίες και εκλεγμένοι σύμβουλοι των επιμελητηρίων όλης της χώρας, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες, καθώς και σε δράσεις εξωστρέφειας από τα Επιμελητήρια μέλη που θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες σε όλη την Ελλάδα.

Ύστερα από τον κλειστό κύκλο εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μαρία Συρεγγέλα, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν με ομιλία μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ζακύνθου, κ. Διονύσης Ακτύπης, η αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Κατερίνα Μοθωναίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, κ. Φώτης Κόττης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μασούτης, ο Γ’ αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Ε’ αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιάννης Βουτσινάς, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το επικείμενο, σημαντικό πρόγραμμα κατάρτισης γυναικών σε ψηφιακές/τεχνολογικές δεξιότητες το οποίο θα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και διασύνδεση με την τοπική επιχειρηματικότητα , αλλά επίσης και για την σημαντική πρωτοβουλία χορήγησης σε νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ της δυνατότητας ένταξης τους στη δομή της “Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α.” του “Κέντρου Επιχειρηματικότηταs – Κωνσταντίνος Μίχαλος” - και αντίστοιχα στο πρόγραμμα φιλοξενίας της Θερμοκοιτίδας του Ε.Β.Ε.Α.: https://www.theathensincube.gr/

Ακολούθησε η ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου "Διαδικτυακό σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας για την προσεισμική Ζάκυνθο" σε μια κατάμεστη αίθουσα με απαιτητικό κοινό, ενώ την Κυριακή 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις με επιχειρηματίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News