Νίκος Σειραγάκης: «Βαρύ» το κλίμα στο Ρέθυμνο και στις οικογένειες των 36 θυμάτων (vid)

Κρήτη
Νίκος Σειραγάκης: «Βαρύ» το κλίμα στο Ρέθυμνο και στις οικογένειες των 36 θυμάτων (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύ εξακολουθεί να παραμένει το κλίμα στο Ρέθυμνο έπειτα από την απόφαση για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για ειδεχθή εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, πρώην προπονητή μπάσκετ Νίκου Σειραγάκη
  • «Μουδιασμένη» είναι η κοινωνία από την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη

Πανελλήνιο σάλο εξακολουθεί να προκαλεί η οριστική πλέον αποφυλάκιση του πρώην προπονητή Νίκου Σειραγάκη ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, με την δικαιοσύνη να του επιβάλλει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό κάθειρξη 401 ετών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. 

Και ενώ στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ρέθυμνο το κλίμα παραμένει βαρύ, έπειτα και από τις αντιδράσεις των ίδιων των πολιτών, χθες το βράδυ στην υπόθεση παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού. 

Η κίνηση Ντογιάκου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αναμενόμενη έπειτα από τα όσα ανέφερε χθες στην ΚΡΗΤΗ TV ο πρώην πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Βαγγέλης Μουνδριανάκης ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση του ιδίου αλλά και άλλων νομικών του Ρεθύμνου να επιχειρήσουν να «μπλοκάρουν» την απόφαση της αποφυλάκισης. 

Ως εκ τούτου λίγες ώρες αργότερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας το επίμαχο βούλευμα, θα εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη ή όχι αιτιολογία ή αν υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό του. Σε καταφατική περίπτωση θα προχωρήσει σε αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Στο θέμα όμως παρενέβη σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ουσιαστικά δήλωσε στάση αναμονής ενόψει των αποτελεσμάτων της έρευνας του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου προκειμένου να πάρει θέση επί του θέματος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News