«Σεισμός» από την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη - Πώς αντέδρασαν οι Ρεθυμνιώτες (vid)

Κρήτη
«Σεισμός» από την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη - Πώς αντέδρασαν οι Ρεθυμνιώτες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συθέμελα σείεται από χθες το Ρέθυμνο και ολόκληρη η χώρα έπειτα από την απόφαση της δικαιοσύνης που βασίζεται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου ώστε να αφεθεί οριστικά ελεύθερος ο πρώην προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων αγοριών στο Ρέθυμνο
  • Οριστικά ελεύθερος μετά από δώδεκα χρόνια, ο πρώην προπονητής μπάσκετ
  • Αντιδράσεις και ποινικά σχόλια από τους Ρεθυμνιώτες
  • «Ταρακουνήθηκε» και ο νομικός κόσμος του τόπου
  • Η απόφαση δεν είναι κοινωνικά αποδεκτή»
  • Είχε διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα σε 36 ανήλικα αγόρια

Μια κοινωνία που βοά και «βράζει» κυριολεκτικά από την μια και από την άλλη 36 πληγές σε ισάριθμες οικογένειες του Ρεθύμνου, που εξακολουθούν να «αιμορραγούν» δώδεκα χρόνια μετά από την αποκάλυψη της πολύχρονης φρίκης. Αυτή την εικόνα παρουσιάζει σήμερα το Ρέθυμνο, στον απόηχο της νέας αποφυλάκισης του πρώην προπονητή μπάσκετ, Νίκου Σειραγάκη που «ταρακουνεί» την χώρα και το νομικό κόσμο του Ρεθύμνου.

Ο Νίκος Σειραγάκης που πλέον απολαμβάνει την ελευθερία του σε περιοχή της Αττικής όπου διαμένει, έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, ενώ αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Τριπόλεως που κρατείτο τελευταία, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. 

Διαβάστε επίσης ⇒ Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη

Οι έξι όροι για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη είναι: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη, να εμφανίζεται 2 φορές το μήνα σε Α.Τ., να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μην συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο 1 φορά το μήνα.

Ο 59χρονος σήμερα πρώην προπονητής μπάσκετ είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο σπίτι του, αρχές Δεκεμβρίου 2011 κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις εις βάρος τριών ανηλίκων αγοριών, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην εγκληματική του πολύχρονη δράση τα θύματα ήταν συνολικά 36 παιδιά.

Το Μάιο του 2013 καταδικάστηκε από το ΜΟΔ Πειραιά σε ποινή κάθειρξης 401 ετών, ενώ και το 2016 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά του επέβαλλε την ίδια ποινή χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα 401 χρόνια φυλάκισης με την συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης, μειώθηκαν σε 25 και τελικά σε 20 χρόνια βάσει του νέου ποινικού κώδικα. 

Η προηγούμενη αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη που επίσης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ήταν στα τέλη Απριλίου του 2020 από τις φυλακές των Γρεβενών. Όμως, λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές αρχικά στα Γρεβενά και εν συνεχεία στην Τρίπολη.

Σύμφωνα πάντως με τον πρώην πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Βαγγέλη Μουνδριανάκη ο ίδιος και άλλοι νομικοί δεν αποκλείεται να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα ώστε να «μπλοκάρουν» νομικά τη νέα αποφυλάκιση του πρώην προπονητή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News