Τουρισμός: «Χαμόγελα» στο Ρέθυμνο για το άνοιγμα της νέας σεζόν πριν το Πάσχα - Ανησυχούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι (vid)

Κρήτη
Τουρισμός: «Χαμόγελα» στο Ρέθυμνο για το άνοιγμα της νέας σεζόν πριν το Πάσχα - Ανησυχούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως μια χρονιά «σταθμό» για την χώρα μας χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων και πρόεδρος του συλλόγου στο Ρέθυμνο, Μανόλης Τσακαλάκης την τουριστική περίοδο που μόλις ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.

 

  • Μετά από πολλά χρόνια το Ρέθυμνο θα υποδεχτεί τον Απρίλιο τα «πρώτα χελιδόνια»
  • Μ. Τσακαλάκης: «Η κίνηση του Απριλίου είναι ελπιδοφόρα»
  • «Τα έσοδα ρεκόρ δε θα είναι για τους εργαζόμενους», λένε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι
  • Κρατήσεις και πληρότητες στο «συν» για τους ξενοδόχους

Τεράστια χαμόγελα στο Ρέθυμνο έχουν προκαλέσει τα μηνύματα που θέλουν την φετινή τουριστική περίοδο να είναι μια χρονιά σταθμός για την χώρα μας. 

Η κίνηση στα δύο αεροδρόμια της Κρήτης σηματοδοτεί το άνοιγμα των ξενοδοχείων, με τα πρώτα μεταξύ των οποίων και τα μεγάλα των ανατολικών προαστίων της πόλης να ανοίγουν τις πύλες τους στα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου, κάτι το οποίο είχε να συμβεί αρκετά χρόνια στο Ρέθυμνο και έως τα μέσα του μήνα να ανοίγουν σταδιακά και τα υπόλοιπα. 

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, κρατήσεις και πληρότητες δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι στο «συν», μιας και οι περισσότεροι ξενοδόχοι έχουν ήδη πουλήσει πάνω από το 50% των πακέτων τους. Ενώ προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο των ξενοδοχουπαλλήλων.

Και ενώ η αισιοδοξία παραμένει διάχυτη στον τουριστικό κλάδο, οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους σημειώνουν πως το αυξημένο κόστος ζωής συνδυαστικά με τις αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων τους και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, περιορίζουν κατά πολύ τα «καθαρά» κέρδη που θα τους επιφέρει η νέα τουριστική σεζόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News