Στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης

Ρέθυμνο
Στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα είναι ομιλητής σε ημερίδα της ΔΕΥΑ Αγιάλειας

Στην Αθήνα θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γιώργης Μαρινάκης, προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής  στην Ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη Διαχείριση Φυσικών Πόρων Δήμου Αιγιαλείας».

Οι εργασίες της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 28/3  στις εγκαταστάσεις της  ΔΕΥΑ Αιγιάλειας, στη Μυρτιά Αιγίου. Ομιλητές , εκτός από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, είναι ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Πρόεδρος της  ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών κ. Απόστολος Βανταράκης. 

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στις 12.30 το μεσημέρι, η ΕΔΕΥΑ διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α./Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης και ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α./  Δήμαρχος Λαρισαίων. κ. Απ. Καλογιάννης, θα αναφερθούν στον νόμο που πρόσφατα ψηφίσθηκε από τη Βουλή, με τον οποίο οι πάροχοι ύδατος, μεταξύ των οποίων και οι Δ.Ε.Υ.Α., υπήχθησαν στον έλεγχο, την ρύθμιση και την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργεια (ΡΑΕ) η οποία μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Ε.Α.Υ.) και διευρύνει το αντικείμενό της στα ύδατα και τα απόβλητα.

Ο Πρόεδρος και ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα αναφερθούν επίσης, στα σοβαρότατα προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. και κυρίως στο ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. που δεν είναι διαχειρίσιμο, καθώς και στην υποστελέχωση που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α.

Στην συνέντευξη Τύπου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ/ Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ.Ρ κ. Στέλιος Σπανουδάκης.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News