Έργα ύψους 2.400.000 ευρώ θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ρέθυμνο
Έργα ύψους 2.400.000 ευρώ θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρόκειται για αναγκαίες παρεμβάσεις τις οποίες θα υλοποιήσει η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου για την οδική ασφάλεια στο οδικό μας δίκτυο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης», σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη

Δύο νέα έργα θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης στον Δήμο Αγίου Βασιλείου συνολικού προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ τα οποία αφορούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών και των συνοδών υδραυλικών έργων στο οδικό δίκτυο.

Πρόκειται για τα υποέργα:

Α) Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Ρέθυμνο - Σπήλι και συνδεόμενοι δρόμοι

Με κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης στη θέση των κατεστραμμένων, νέων επενδεδυμένων τάφρων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή λιθορριπών, κατασκευή κιβωτοειδών οχετών, ασφαλτικά, διαγραμμίσεις και κατασκευή διαβάσεων. Επιπλέον, στην περιοχή «ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ» θα γίνει κατασκευή συστοιχίας φρεατοπασσάλων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μετακινήσεις της οδού στην περιοχή.

Β) «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Κοξαρε – Ασώματος – Ι.Μ. Πρέβελη, Διχαλοστρατο, Μύρθιος, Μάριου, Λευκωγειά και Συνδεόμενοι δρόμοι»

Κατασκευές αντιπλημμυρικών έργων οδών και στραγγιστηρίων- φρεατίων, καθαρισμός τάφρων και οχετών για την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων, κατασκευές αντιστήριξης για την αντιμετώπιση υποσκαφών κατολισθήσεων και καθιζήσεων, όπως τοιχία, λιθορριπές, συρματοκιβώτια, κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή λιθορριπών, ασφαλτικά και διαγραμμίσεις.

«Πρόκειται για αναγκαίες παρεμβάσεις τις οποίες θα υλοποιήσει η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου για την οδική ασφάλεια στο οδικό μας δίκτυο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

«Με την Περιφέρεια Κρήτης έχουμε μια διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Προχωράμε στο σχεδιασμό έργων και παρεμβάσεων σε υποδομές οι οποίες είναι άμεσης ανάγκης και προτεραιότητας για τον Δήμο και τους κατοίκους του» συνέχισε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε:

«Θα ήθελα όμως για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή οι οποίοι στέκονται με θέρμη στο πλευρό μας, πιστεύουν βαθιά στην δυνατότητες του τόπου μας και στον σχεδιασμό μας και ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε αίτημα μας. Επίσης, πιστεύω βαθιά ότι αποτελούν πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα ανάπτυξης για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με πολυσήμαντο έργο που υλοποιείται σε όλους τους τομείς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News