Βραβείο “Συνεργασίας” στην κατηγορία “Ανακύκλωση” για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ρέθυμνο
Βραβείο “Συνεργασίας” στην κατηγορία “Ανακύκλωση” για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μανόλης Τσιρινδάνης εκ μέρους του Δήμου Αγίου Βασιλείου

Το βραβείο “Συνεργασίας” στην κατηγορία “Ανακύκλωση” απέσπασε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου απενεμήθη από τα Greek Green Awards στα πλαίσια της έκθεσης Verde.tec η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Μαρτίου 2023 στο MEC Παιανίας.

Ένα κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός όπου επισκέπτες, επαγγελματίες, ιδιώτες και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για κάθε προϊόν και υπηρεσία που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης  απονεμήθηκαν τα βραβεία Greek Green Awards όπου οργανισμοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, βραβεύτηκαν για πρακτικές, προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει θέτοντας την επιστημονική γνώση

και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή τους να έχει γίνει από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

Στον Δήμο Αγίου Βασιλείου απονεμήθηκε το βραβείο «Συνεργασία» ως επιβράβευση για την υλοποίηση σειρά ενεργειών για την ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στις δράσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μανόλης Τσιρινδάνης εκ μέρους του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Ο κ. Τσιρινδάνης αφού ευχαρίστησε την επιστημονική επιτροπή για την διάκριση, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη και αναφέρθηκε επιγραμματικά στις συγκεκριμένες δράσεις του Δήμου που αφορούν την ενεργοποίηση των δημοτών και των φορέων της περιοχής με την δημιουργία εθελοντικών ομάδων οι οποίες αναλαμβάνουν δράσεις καθαρισμών και συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε δημοτικούς χώρους ή σε σημεία ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως ρέματα, ποτάμια και παραλίες. Οι δράσεις αυτές  έχουν επιφέρει πολύ θεαματικά αποτελέσματα, καθώς οι δημότες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία ενισχύοντας το έργο της δημοτικής Αρχής καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας σε μια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι, με μεγάλο παραλιακό μέτωπο, ιδιαίτερο ανάγλυφο και δεκάδες διάσπαρτους οικισμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News