Δήμος Αμαρίου: Έργα αγροτικής οδοποιίας 2,5 εκατομμυρίων – «Σημαντική η βοήθεια» Πέτσα-Κεφαλογιάννη, λέει ο δήμαρχος

Ρέθυμνο
Δήμος Αμαρίου: Έργα αγροτικής οδοποιίας 2,5 εκατομμυρίων – «Σημαντική η βοήθεια» Πέτσα-Κεφαλογιάννη, λέει ο δήμαρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα έργα αφορούν τη βελτίωση βατότητας αγροτικών οδών σε μια σειρά από Κοινότητες του Δήμου Αμαρίου - Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, σκυροδέτησης, κατασκευής τεχνικών έργων για την απορροή ομβρίων κ.ά.

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 2.532.716,39 €, προέβη, παρουσία του αναδόχου, ο δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί στον Άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, και αφορά τη βελτίωση βατότητας αγροτικών οδών σε μια σειρά από Κοινότητες του Δήμου Αμαρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, σκυροδέτησης, διαμόρφωσης και κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου συλλογής όμβριων, καθώς και κατασκευής τεχνικών έργων για την απορροή αυτών, με το μήκος των προς παρέμβαση οδών να ανέρχεται περίπου σε 15.000 μ. και την επιφάνεια παρέμβασης του έργου να ξεπερνά τα 70.000 τ.μ..

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Μουρτζανός αναφέρθηκε συνολικά στις προσπάθειες που καταβάλλει διαχρονικά η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της βατότητας του εκτεταμένου αγροτικού δικτύου του Δήμου, επισημαίνοντας πως με την υλοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων στους οικισμούς Βισταγή, Γέννα, Λαμπιώτες, Μοναστηράκι, Πετροχώρι, Ρίζικας, Σάτα, και Σχολή Ασωμάτων αναμένεται να καταστεί ευκολότερη η πρόσβαση των αγροτοκτηνοτρόφων του Δήμου στις ιδιοκτησίες τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο πολλαπλά στην περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, ο κ. Μουρτζανός αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στη σημαντική βοήθεια τόσο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, όσο και του τοπικού βουλευτή κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News