Ρέθυμνο: «Αρνούνται» να συνηθίσουν την 12μηνη ισχύ του δακτυλίου (vid)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: «Αρνούνται» να συνηθίσουν την 12μηνη ισχύ του δακτυλίου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατακόρυφη μείωση παρουσιάζουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες οι τροχονομικές παραβάσεις του δακτυλίου που καταγράφονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου

Αν και φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου, ώστε ο δακτύλιος στο ιστορικό κέντρο να έχει ισχύ 365 ημέρες τον χρόνο, εντούτοις, ακόμα και σήμερα η δημοτική αρχή προσπαθεί να πείσει κυρίως τους δημότες να αλλάξουν νοοτροπία ως προς τις κυκλοφοριακές τους συνήθειες.

Με βάση τα στατικά στοιχεία της Τροχαίας για τις παραβάσεις του δακτυλίου από το 2020 έως το 2022, προκύπτει κατακόρυφη μείωση των παραβιάσεων κυρίως το καλοκαίρι, εξαιτίας των καμερών καταγραφής που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους – εξόδους της παλιάς πόλης. 

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο Θωμάς Κρεβετζάκης, το μέτρο του δακτυλίου χωρίζεται πλέον σε δύο περιόδους, στην καλοκαιρινή και στην χειμερινή. 

Καλοκαιρινός δακτύλιος παλιά πόλη

  • 1 Απριλίου - 30 Νοεμβρίου. Απαγόρευση πρόσβαση από 11.00 π.μ. - 06.00 π.μ.

Χειμερινός δακτύλιος παλιά πόλη

  • 1 Δεκεμβρίου - 31 Μαρτίου. Επιτρέπεται πρόσβαση έως 12 μ.μ. Απαγορεύεται έως τις 12 τα μεσάνυχτα

Επιπλέον ο δήμος -πέρα από τις κάρτες εισόδου που χορηγεί σε μόνιμους κατοίκους του ιστορικού κέντρου- έχει φροντίσει να χορηγεί ειδική άδεια και σε κατοίκους και επαγγελματίες που προγραμματίζουν κάποιες εργασίες στα ακίνητα τους και εξαιτίας αυτών είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται συνεχώς στην παλιά πόλη.

Πάντως, το «μελανό» σημείο του δακτυλίου που θα αντιμετωπιστεί αυτό το καλοκαίρι είναι η πρόσβαση των δικύλων από τα λεγόμενα «τυφλά» στενά του ιστορικού κέντρου, στα οποία προγραμματίζεται η τοποθέτηση νέων καμερών καταγραφής, ενώ ο επόμενος στόχος είναι η απομάκρυνση όλων των σταθμευμένων μηχανών από τους δρόμους της παλιάς

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News