Ρέθυμνο: Ικανοποίηση Κεφαλογιάννη για χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκ ευρώ στον Δήμο

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Ικανοποίηση Κεφαλογιάννη για χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκ ευρώ στον Δήμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποίηση Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη χρηματοδότηση 2.240.000,00 ευρώ για τον Δήμο Ρεθύμνου με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Στην έγκριση μιας ιδιαίτερα σημαντικής χρηματοδότησης για το Δήμο Ρεθύμνου συνολικού ύψους 2.240.000,00 ευρώ από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» προέβησαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.

Η ένταξη της πράξης προήλθε από Κοινή Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών κ. Πέτσα και Σκυλακάκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την άρτια προετοιμασία από την τεχνική υπηρεσία και τα στελέχη του Δήμου Ρεθύμνου ακολουθήσε συστηματική προσπάθεια και συνεργασία ανάμεσα στο Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη με τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διασφαλιστεί το έργο στο σύνολο του, γεγονός που οδήγησε και σε χρήση σημαντικού ποσού ίδιων πόρων του Δήμου. 

Ειδικότερα, η έγκριση αφορά την ουσιαστική βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Ρεθύμνης και αποτελείται από δύο (2) κύριες παρεμβάσεις και τα συνοδά υποέργα αυτών:

  • ΥΠΟΕΡΓΟ 1 (κύριο, 1.840.000,00€): Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδού Ι. Κονδυλάκη, εντός σχεδίου πόλεως Ρεθύμνου.
  • ΥΠΟΕΡΓΟ 2 (συνοδό ΥΠ.1, 200.000,00€): Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στον Κουμπέ, 160 θέσεων.
  • ΥΠΟΕΡΓΟ 3 (συνοδό ΥΠ.1, 350.000,00€): Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Ι. Κονδυλάκη.
  • ΥΠΟΕΡΓΟ 4 (συνοδό ΥΠ.1, 63.115,96€): Προμήθεια φορτιστών και φωτοβολταϊκών στεγάστρων, για τον χώρο.
  • ΥΠΟΕΡΓΟ 5 (850.000,00€): Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας οδών οικισμού Αργυρούπολης.

Ο δήμος θα καλύψει με ίδιους πόρους το Υποέργο 2 και το Υποέργο 4 με το συνολικό προϋπολογισμό της πράξης να ανέρχεται στα 3.303.115,96 € (συμπ.ΦΠΑ).

Ακολουθεί η ολόκληρη η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

« Σε ότι αφορά τα θεσμικά θέματα του Ρεθύμνου  συνεργαζόμαστε πάντα αποτελεσματικά και δημιουργικά. Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών για την  συνολικού ύψους 2.240.000,00 ευρώ χρηματοδότηση του Δήμου Ρεθύμνου από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο»  και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι μια κοινή προσπάθεια  για την οποία θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους Αναπληρωτές Υπουργούς, κ. Πέτσα και κ. Σκυλακάκη που εξασφάλισαν το μέγιστο δυνατό των πόρων με βάση τις δυνατότητες του χρηματοδοτικού εργαλείου, καθώς και το δήμαρχο Ρεθύμνου κ Μαρινάκη για τη γόνιμη για τον τόπο συνεργασία. Είμαι πεπεισμένος ότι οι απαραίτητες παρεμβάσεις που εξασφαλιστήκαν τόσο σε επίπεδο αστικού ιστού, όσο και σε επίπεδο οικισμού Αργυρούπολης, θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας στις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν  τα έργα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News