Ρέθυμνο: Κτίρια «φαντάσματα» τα αστυνομικά τμήματα - Δεν υπήρχε αστυνομικός να συλλάβει δράστη ενδοοικογενειακής βίας (vid)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Κτίρια «φαντάσματα» τα αστυνομικά τμήματα - Δεν υπήρχε αστυνομικός να συλλάβει δράστη ενδοοικογενειακής βίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν επαρκούν οι αστυνομικοί στο Αμάρι», τονίζουν οι κάτοικοι - Απλός πολίτης «φυγάδευσε» ηλικιωμένη που δέχθηκε επίθεση από συγγενή της - Άνω-κάτω η ΕΛΑΣ στην Κρήτη από τη διαχείριση σοβαρού περιστατικού στο Αμάρι

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε στην ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας στην Κρήτη, η διαχείριση του πρόσφατου περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας σε απομακρυσμένη περιοχή του Αμαρίου, όπου εξαιτίας της υποστελέχωσης του τοπικού τμήματος, δεν υπήρχε ούτε καν αστυνομικός για να επιληφθεί του περιστατικού.

Σήμερα η ηγεσία της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης περιφέρειας Κρήτης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Ρεθύμνου να διερευνήσουν εις βάθος κάθε πτυχή της υπόθεσης, την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της πρώην επαρχίας μιλούν στην ΚΡΗΤΗ ΤV για το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά.

Ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, μια ηλικιωμένη γυναίκα σε κατάσταση σοκ, μία αστυνομία που ποτέ δεν κατάφερε την κρίσιμη ώρα να επέμβει λόγω έλλειψης προσωπικού και μία σύλληψη που τελικά έγινε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζει εν έτη 2023 η ενδοχώρα του Ρεθύμνου, εξαιτίας της αποψίλωσης των αστυνομικών της τμημάτων.

Το τελευταίο περιστατικό που θορύβησε άπαντες σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε απομακρυσμένο χωριό του Αμαρίου με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα που κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε από συγγενικό της πρόσωπο που έσπευσε στο σημείο έπειτα από παρότρυνση του ένα και μοναδικού αστυνομικού που είχε βάρδια και ο οποίος ήταν αδύνατον να κλείσει το αστυνομικό τμήμα για να μεταβεί στο σημείο. Ο ίδιος αστυνομικός -πέρα από τον διοικητή του που ξεκίνησε από την πόλη για να μεταβεί στο σημείο- φέρεται να ειδοποίησε και την άμεση δράση για την αποστολή δυνάμεων από το Ρέθυμνο. Οι δυνάμεις αυτές δεν έφτασαν ποτέ στο σημείο, λόγω άλλων περιστατικών -όπως ισχυρίζονται- που ήταν σε εξέλιξη στην πόλη, με συνέπεια να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και σήμερα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης να ζητά από την ΕΛΑΣ στο Ρέθυμνο την διεξαγωγή έρευνας για την λεπτομερή διερεύνηση όλων των πτυχών του περιστατικού.

Και μπορεί το νέο αστυνομικό τμήμα Αμαρίου στον Φουρφουρά να απέκτησε πρόσφατα νέα στέγη, εντούτοις, οι ελλείψεις σε προσωπικό τρομάζουν. Οι οργανικές θέσεις αριθμούν τις 25 και οι κενές ανέρχονται σε 11, με την δημοτική αρχή Αμαρίου και την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων να πιέζουν για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Στην ίδια κατάσταση και ακόμα χειρότερη βρίσκεται και το αστυνομικό τμήμα Αγίου Βασιλείου, περιοχή στην οποία ο πληθυσμός της πολλαπλασιάζεται κυρίως την θερινή περίοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News