Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος στο διεπιστημονικό συνέδριο στο Κολυμπάρι

Ρέθυμνο
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος στο διεπιστημονικό συνέδριο στο Κολυμπάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεβασιμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος σε διεπιστημονικό συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Το πρωί της Δευτέρας, 6ης Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στο Κολυμπάρι Κισάμου, και παρακολούθησε τις εργασίες του Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Σύγχρονες Τάσεις στην Κοινωνική Προστασία: Προτάσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές», το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και τα Ιδρύματά της, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής παραχωρήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ενώ, υπό την ιδιότητά του ως Αναπληρωματικού Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης από πλευράς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, μετέφερε τις ευχές του Συνοδικού Βουλευτηρίου της Εκκλησίας Κρήτης προς τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Αμφιλόχιο και όλα τα επίλεκτα μέλη και τους εισηγητές του σημαντικού αυτού Συνεδρίου, τονίζοντας την επί 50 και πλέον έτη σπουδαία προσφορά του πνευματικού τούτου Καθιδρύματος σε ολόκληρη την Ορθοδοξία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος με θερμούς λόγους καλωσόρισε όλους τους εκλεκτούς συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων τον αξιότιμο κ. Γεώργιο Σταμάτη, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και  Καταπολέμησης της Φτώχειας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εκπροσώπους αρχών και φορέων, καθώς και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Σταύρο Κοφινά, Συντονιστή του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας.

Τον Επίσκοπό μας συνόδευσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Καλυβιανάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Παπαλεβυζάκης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γαλεράκης, Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News