Ρέθυμνο: «Στροφή 180 μοιρών» στη διαχείριση των απορριμμάτων - Σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι η μονάδα στο Αμάρι

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: «Στροφή 180 μοιρών» στη διαχείριση των απορριμμάτων - Σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι η μονάδα στο Αμάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται τον Ιούνιο η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου

Τον Ιούνιο αναμένεται να τεθεί σε κανονική λειτουργία η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου, η οποία συνδυαστικά με τον χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στην περιοχή, θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων σε ολόκληρο το νομό.

Μάλιστα όπως τονίστηκε σε ενημερωτική ημερίδα του ΕΣΔΑΚ, το επόμενο διάστημα στην ζωή και στα σπίτια των Ρεθυμνιωτών αναμένεται να μπουν εκατοντάδες καφέ κάδοι, στους οποίους θα συγκεντρώνονται πλέον τα βιοαπόβλητα προκειμένου να μεταφέρονται στην νέα μονάδα του Αμαρίου.

Στην τελική ευθεία για την οριστική της λειτουργία τον ερχόμενο Ιούνιο εισέρχεται πλέον η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου, που είναι ένα εμβληματικό έργο για την Κρήτη ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα μονάδα θα αλλάξει ριζικά την διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο νομού χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον, δεδομένου ότι θα λειτουργεί συνδυαστικά με τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στο Αμάρι, αναβαθμίζοντας έτσι περιβαλλοντικά το Ρέθυμνο και επιτυγχάνοντας την μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν σε ημερίδα του ΕΣΔΑΚ ενημερώθηκαν για την διαχείριση των βιοαποβλήτων, συνδυαστικά με τους καφέ κάδους που το επόμενο διάστημα θα μπουν στην ζωή και στα σπίτια των Ρεθυμνιωτών.

Το επόμενο διάστημα το βάρος της συλλογής των βιοαποβλήτων αναμένεται να πέσει στους πέντε δήμους του Ρεθύμνου, οι οποίοι καλούνται να ενημερώσουν τους δημότες τους για τα νέα δεδομένα στην συλλογή και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων τους, πριν αυτά φτάσουν στους κάδους.

Όπως τονίστηκε η νέα Μονάδα του Αμαρίου θα επεξεργάζεται ετησίως 43.000 τόνους απορριμμάτων εκ των οποίων οι 35.600 τόνοι θα είναι σύμμεικτα αστικά στερεά απόβλητα και οι 7.400 τόνοι θα είναι προδιαλεγμένα οργανικά από διαλογή στην πηγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News