Ρέθυμνο: Ζωντανεύει ξανά μετά από 50 χρόνια η Γεωργική Σχολή Ασωμάτων

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Ζωντανεύει ξανά μετά από 50 χρόνια η Γεωργική Σχολή Ασωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 18 μήνες από σήμερα - οπότε και θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις - αναμένεται να εισέλθει πλέον στην τελική ευθεία το μεγάλο έργο της αναβάθμισης της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου

«Σάρκα και οστά» αρχίζει σταδιακά να παίρνει ένα εμβληματικό έργο της Κρήτης που βρίσκεται στην πρώην επαρχία Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Ο λόγος για τη Γεωργική Σχολή Ασωμάτων, η οποία θα ζωντανέψει και πάλι μετά από 50 και πλέον χρόνια, καθώς θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο Ερευνητικό Κέντρο Αιγοπροβατοτροφίας, που θα είναι πρωτοπόρο όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά και για ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Σε 18 μήνες από σήμερα - οπότε και θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις - αναμένεται να εισέλθει πλέον στην τελική ευθεία το μεγάλο έργο της αναβάθμισης της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Το πρωί της Τρίτης ο ανάδοχος μελετητής και ο περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψαν τη σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών των κτιριακών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού άνω των 700 χιλιάδων ευρώ, θέτοντας έτσι τα «θεμέλια» για τη δημιουργία του πρότυπου Ερευνητικού Κέντρου Αιγοπροβατοτροφίας με την επωνυμία «Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων».

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης μιλούν για μια Σχολή ορόσημο για την Κρήτη αλλά και τη Μεσόγειο, μιας και η Σχολή Ασωμάτων θα ζωντανέψει και πάλι μετά από 50 και πλέον χρόνια που ήταν κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού.

Με την ολοκλήρωση των μελετών η Περιφέρεια Κρήτης θα αναζητήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσω των οποίων η Σχολή Ασωμάτων θα «μεταμορφωθεί» σ’ ένα σύγχρονο ερευνητικό κέντρο κτηνοτροφίας για την Κρήτη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News