Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι 2023: «Πλημμύρισε» από μικρούς καρναβαλιστές η κεντρική λεωφόρος (pics)

Ρέθυμνο
Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι 2023: «Πλημμύρισε» από μικρούς καρναβαλιστές η κεντρική λεωφόρος (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές πλημμύρισαν την κεντρική λεωφόρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα η παιδική παρέλαση του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης. Στις 4:30 το απόγευμα οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν στον Κόμβο Θεοτοκοπούλου, ανατολικά της πόλης και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η παιδική παρέλαση με την εποπτεία των ενηλίκων.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους διέσχισαν την κεντρική λεωφόρο της πόλης χορεύοντας σε αποκριάτικους ρυθμούς, έως και το 3ο γυμνάσιο, στο ύψος της εκκλησίας των 4ων Μαρτύρων, όπου στην αυλή του έχει ξεκινήσει ένα φαντασμαγορικό παιδικό ανοιχτό πάρτι με DJ και μπαλονοκατασκευές...

Στις 9 το βράδυ την σκυτάλη θα πάρουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καρναβαλιστές του Ρεθύμνου, οι οποίοι φορώντας στολές από καρναβαλικές παρελάσεις του παρελθόντος θα μπουν στην γραμμή εκκίνησης για την νυχτερινή παρέλαση, που θα ξεκινήσει από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και θα καταλήξει στην παλιά πόλη.

Έτσι, χιλιάδες καρναβαλιστές χωρισμένοι σε ομάδες και όχι μόνο, γεμίζουν την πόλη, μετατρέποντας την λεωφόρο Κουντουριώτου σε ένα πολύχρωμο, ζωντανό ποτάμι για να καταλήξουν στην καρδιά της παλιάς πόλης. Εκεί, δηλαδή στην πλατεία Μικρασιατών του ιστορικού κέντρου, θα ξεκινήσει στις 10 μ.μ. συναυλία με τον δημοφιλή καλλιτέχνη STAN, ενώ θα συμμετέχουν και τμήματα σχολών χορού της πόλης.

Ουσιαστικά οι χιλιάδες καρναβαλιστές μας προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει αύριο που στις 2 το μεσημέρι θα κορυφωθούν οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Ρεθύμνου, μετά από 3 χρόνια αδράνειας λόγω covid.

Αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού είναι η «ANEK LINES» και η «BLUE STAR FERRIES».

(Φωτογραφίες facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News