Κρητικές καντάδες στο Ρέθυμνο: Η λύρα και το λαούτο «ξεσήκωσαν» τους περαστικούς (vid)

Ρέθυμνο
Κρητικές καντάδες στο Ρέθυμνο: Η λύρα και το λαούτο «ξεσήκωσαν» τους περαστικούς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με παραδοσιακές μελωδίες συνοδεία της κρητικής λύρας «πλημμύρισαν» χθες το απόγευμα οι δρόμοι και τα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, όπου αναβίωσαν οι κρητικές καντάδες, που εντάσσονται στις εκδηλώσεις του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού
  • Μάγεψαν μικρούς και μεγάλους οι παραδοσιακές κρητικές καντάδες
  • Η λύρα και το λαούτο «ξεσήκωσαν» τους περαστικούς
  • Αναβίωσε ένα από τα παλαιότερα έθιμα της Κρήτης
  • Νοσταλγικές κοντυλιές σε ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι στο χρόνο

Με λύρες, λαούτα και τους καλλίφωνους κανταδόρους στην «πρώτη γραμμή» αναβίωσε χθες το απόγευμα στο Ρέθυμνο το έθιμο της κρητικής καντάδας, που εντάσσεται στις πλούσιες εκδηλώσεις του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού.

Παραδοσιακά σύνολα του τόπου με μαθητές και καθηγητές του Μουσικού σχολείου Ρεθύμνου, πλαισιωμένα και από άλλους μουσικούς της πόλης, ζωντάνεψαν την κρητική καντάδα σκορπώντας κέφι αλλά και νοσταλγία με τις μαντινάδες και τις κοντυλιές τους σε συμμετέχοντες και περαστικούς που έβγαζαν τα κινητά τους για να απαθανατίσουν το θέαμα.

Από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη έως και την Μεγάλη Πόρτα οι κρητικοί κανταδόροι έγραψαν και πάλι την δική τους ιστορία, καθώς για μία ακόμη φορά απέδειξαν πως οι παραδόσεις του νησιού μας ήταν και θα παραμείνουν άσβεστες στο πέρασμα των χρόνων.

Αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού είναι η «ANEK LINES» και η «BLUE STAR FERRIES».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News