Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι 2023: Τη «μάσκα» της διασκέδασης φορά ολόκληρη η πόλη (vid)

Ρέθυμνο
Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι 2023: Τη «μάσκα» της διασκέδασης φορά ολόκληρη η πόλη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αμείωτους καρναβαλικoύς ρυθμούς εξακολουθεί να κινείται το Ρέθυμνο, καθώς πέρα από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, δρόμοι και πλατείες έχουν «στολιστεί» με άρματα προηγούμενων ετών, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη που αλλάζει την διάθεση κατοίκων και επισκεπτών
  • Με καρναβαλικά άρματα στολίστηκαν δρόμοι και πλατείες
  • «Ανεβάζει» τη διάθεση των πολιτών ο στολισμός
  • Ξεχωριστή τιμή στον μόδιστρο του καρναβαλιού
  • Νύχτα…. και μέρα το Ρέθυμνο «ντυμένο» με την πιο εντυπωσιακή του στολή και φορώντας τη μάσκα της χαράς και της διασκέδασης, υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με την υπόσχεση πως οι στιγμές που θα ζήσει και φέτος στην καρναβαλική πόλη της καρδιάς του, θα είναι αξέχαστες!

    Τεράστια μεγαλοπρεπή, πολύχρωμα και ευφάνταστα άρματα που τα προηγούμενα χρόνια έστρεψαν πάνω τους προβολείς και εκ τότε φυλάσσονται στις αποθήκες του δήμου, έχουν ήδη πάρει την θέση τους τόσο στην ιστορία όσο και σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη που αλλάζει την διάθεση των πολιτών.

    Ξεχωριστή όμως είναι στην φετινή διοργάνωση η τιμή που επιφυλάσσει ο δήμος σε έναν άνθρωπο της τέχνης και του πολιτισμού που έγραψε την δική του ιστορία και που έβαλε το δικό του «λιθαράκι» ώστε το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι να αποκτήσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

    Τιμώντας λοιπόν την μνήμη του καλλιτέχνη και σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Τάκη Χάσικου, έχουν αναρτηθεί έξω από το δημαρχείο καρναβαλικά banner με τις πιο χαρακτηριστικές στολές του δημιουργού τους. 

    Και επειδή το καρναβάλι ωράριο δεν κοιτά, οι άνθρωποι του δουλεύουν μέρα και νύχτα, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Δηλαδή, την στιγμή που οι δείκτες του ρολογιού θα δείχνουν 2 ακριβώς το μεσημέρι και η σελίδα στο ημερολόγιο θα είναι γυρισμένη στην Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News