Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Αντίστροφα ο χρόνος για την απολογία του κατηγορουμένου στη δίκη

Κρήτη
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Αντίστροφα ο χρόνος για την απολογία του κατηγορουμένου στη δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου - μεταξύ άλλων - με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης

Συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου η ακροαματική διαδικασία κατά τη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης (Χανιά) για την αιματηρή συμπλοκή που είχε σημειωθεί στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, κατά την οποία είχαν χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή τους ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή - μεταξύ άλλων - με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Εξάλλου, όπως είχε γράψει και προ ημερών το neakriti.gr και η «Νέα Κρήτη», έχει προσδιοριστεί από την Έδρα και η αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης για την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Κατά πάσα πιθανότητα, εκείνη την ημέρα θα λάβει χώρα η απολογία του γιου του αείμνηστου Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σε βάρος του Γιώργου Ξυλούρη.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε στις 10 του περασμένου Νοεμβρίου, με τον κατηγορούμενο να δηλώνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης: «Εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Μακάρι ο νεκρός να ήταν ένας, να ήμουν εγώ. Είμαι εδώ δικαίως κατηγορούμενος. Η εικόνα του νεκρού πατέρα μου δε μου άφησε λογική σκέψη. Ζητώ να με κρίνετε δίκαια διότι διέπραξα έγκλημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News