Ρέθυμνο: Κάτω από κλαδιά μεταξύ ΒΟΑΚ και παραλίας βρέθηκε το “ορφανό” ναρκο-δέμα στην Επισκοπή (pics, vid)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Κάτω από κλαδιά μεταξύ ΒΟΑΚ και παραλίας βρέθηκε το “ορφανό” ναρκο-δέμα στην Επισκοπή (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών - Τις μεσημεριανές ώρες του περασμένου Σαββάτου η περιπολία του ΤΑΕ Ρεθύμνου, αφού αναγκάστηκε να ερευνήσει “σπιθαμή προς σπιθαμή” το επίμαχο σημείο, εντόπισε τη διάφανη νάιλον “ορφανή” σακούλα σ’ έναν από τους παράδρομους της εθνικής οδού στην Επισκοπή, από την πλευρά της θάλασσας - Πάνω από 14 κιλά χασίς εντόπισαν οι αστυνομικοί σε παράδρομο του ΒΟΑΚ στο Ρέθυμνο κοντά στη θάλασσα - Άφαντος ο παραλήπτης

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση “ορφανού” δέματος το οποίο περιείχε πάνω από 14 κιλά κάνναβης, και το οποίο βρέθηκε σε παράδρομο του ΒΟΑΚ, στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Αρχικά, οι αστυνομικοί φέρεται να είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση το επίμαχο σημείο αναμένοντας να φανεί ο παραλήπτης του δέματος, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να μη ρισκάρουν. Ως εκ τούτου, το “ύποπτο” δέμα κατέληξε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά και να βρουν οι Αρχές την άκρη του νήματος, φτάνοντας στους δράστες... Το δέμα εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο επιμελώς κρυμμένο κάτω από ξερόκλαδα σε παράδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο ύψος της Επισκοπής Ρεθύμνου, από την πλευρά της θάλασσας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “ΚΡΗΤΗ TV”, σχεδόν από τις αρχές Φεβρουαρίου οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου αξιοποιούσαν, μαζί με συναδέλφους τους από το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, πληροφορίες που ήθελαν την ύπαρξη ναρκωτικών σε σημείο κοντά τον ΒΟΑΚ και μάλιστα εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου Ρεθύμνου.

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τις έρευνες ούτως ώστε να προλάβει να... βάλει πρώτη στο “χέρι” τα ναρκωτικά που θα κατέληγαν στην ντόπια αγορά και τα οποία ήταν τοποθετημένα εκεί, περιμένοντας να φανεί ο παραλήπτης του δέματος.

Τελικά, τις μεσημεριανές ώρες του περασμένου Σαββάτου η περιπολία του ΤΑΕ Ρεθύμνου, αφού αναγκάστηκε να ερευνήσει «σπιθαμή προς σπιθαμή» το επίμαχο σημείο, εντόπισε τη διάφανη νάιλον “ορφανή” σακούλα σ’ έναν από τους παράδρομους της εθνικής οδού στην Επισκοπή, από την πλευρά της θάλασσας. Μάλιστα, οι πληροφορίες της “Ν.Κ.” και της “ΚΡΗΤΗ TV” αναφέρουν ότι το δέμα ήταν τοποθετημένο σε τέτοιο σημείο ανάμεσα σε ξερόκλαδα, που δεν ήταν ορατό από τα αυτοκίνητα που κινούνταν όχι μόνο στον ΒΟΑΚ, αλλά ούτε και στον ίδιο τον παράδρομο!

Εξάλλου, τα στελέχη του ΤΑΕ Ρεθύμνου αναγκάστηκαν να περπατήσουν πολλές φορές τον εν λόγω παράδρομο έως ότου καταφέρουν να εντοπίσουν το καλά καμουφλαρισμένο δέμα, που περιείχε 14 κιλά και 240 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Το αμέσως επόμενο βήμα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να θέσει σε διακριτική παρακολούθηση την ευρύτερη περιοχή της Επισκοπής, αναμένοντας να φανεί ο άνθρωπος που θα αναζητούσε το δέμα. Εντούτοις, όσο οι ώρες περνούσαν και κανείς ύποπτος δεν προσέγγιζε το σημείο, τόσο οι αξιωματικοί της Δίωξης που χειρίζονται την υπόθεση οδηγούνταν στο συμπέρασμα πως έπρεπε άμεσα να πάρουν οι ίδιοι τη μεγάλη αυτή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Ν.Κ.” και της “ΚΡΗΤΗ TV”, η Δίωξη Ναρκωτικών φέρεται να ήταν αποφασισμένη να μη ρισκάρει, παρατείνοντας τη διακριτική παρακολούθηση του σημείου. Ο λόγος είναι ότι υπήρχε ενδεχόμενο να είχε γίνει αντιληπτή η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. κυρίως κατά τη διάρκεια των ερευνών, με το σκεπτικό ότι η παραλία της Επισκοπής θεωρείται ως ένα πολυσύχναστο σημείο ακόμα και στη διάρκεια του χειμώνα, αφού αρκετοί περιπατητές κάνουν τη βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα.

Σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών

Τελικά αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου μετέβησαν στο σημείο και κατάσχεσαν το δέμα, προκειμένου να γίνει λεπτομερής εργαστηριακή εξέταση. Όπως είναι εύλογο, δεν αποκλείεται κατά την ενδελεχή εξέταση του δέματος να προκύψουν πολύτιμα στοιχεία για άτομα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, οι έρευνες των Αρχών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι «αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισαν την 11η/02/2023 σε παρακείμενο σημείο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, δέμα που περιείχε 14 κιλά και 240 γραμμάρια κάνναβης.

Η περιοχή τέθηκε σε διακριτική αστυνομική επιτήρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια της οποίας στο σημείο δε μετέβη άτομο για την παραλαβή του δέματος.

Ανωτέρω ποσότητα κάνναβης περισυλλέχθηκε από αστυνομικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και κατασχέθηκε για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News