Ρέθυμνο: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στους Δήμους Αμαρίου και Ανωγείων

Κρήτη
Ρέθυμνο: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στους Δήμους Αμαρίου και Ανωγείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι Υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Αμαρίου και Ανωγείων. Η απόφαση λήφθηκε από τους δημάρχους για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή. Παρά το ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που να απασχολούν τους κατοίκους πέρα του κρύου και της υποχρέωσης λήψης μέτρων ασφαλείας, οι δημοτικές Αρχές Αμαρίου και Ανωγείων καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν μετακινήσεις που δεν κρίνονται απαραίτητες, όπως επίσης να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή σε σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ολισθηρότητα λόγω παγετού.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού, οι χιονοπτώσεις, που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους, θα συνεχιστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και για αύριο Τετάρτη, ενώ καλούνται οι κάτοικοι να ενημερώνονται από τα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και οι υπεύθυνοι καλούν τους πολίτες να ενημερώνονται από τον σύνδεσμο για την αυτοπροστασία τους https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena.

Στα Ανώγεια το χιόνι ξεπερνάει τα 40 εκατοστά, χωρίς όμως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη, να υπάρχουν προβλήματα σε ύδρευση και ηλεκτρισμό, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει συνεχής καθαρισμός του οδικού κεντρικού και επαρχιακού δικτύου για τη διευκόλυνση και ασφαλή κίνηση οχημάτων και πεζών, με τους δρόμους που οδηγούν προς Ηράκλειο και Ρέθυμνο να διατηρούνται καθαροί και ασφαλείς. Παρά το χιόνι, επισκέπτες βρίσκονται στα Ανώγεια και περιοχές του ορεινού Μυλοποτάμου σε μία προσπάθεια διατήρησης του εθίμου, μόλις γεμίσουν τα Ανώγεια με χιόνι, να γεμίσουν και οι ταβέρνες και τα καφενεία με κατοίκους που «παρεΐζουν» -όπως λέγεται στην Κρήτη- με τους επισκέπτες, γευόμενοι τοπικά εδέσματα, γλυκά, τσικουδιά και κρασί.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος σε ένα διακομιστή (server) που διαχειρίζεται το λογισμικό της Οικονομικής Υπηρεσίας, είναι αδύνατη η διεκπεραίωση εργασιών που υπάγονται στις αρμοδιότητές της, (πχ εκδόσεις ενταλμάτων, πληρωμές μισθοδοσίας προσωπικού κά). Από πλευράς δήμου καταβάλλεται, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εξειδικευμένων τεχνικών πληροφορικής που ασχολούνται με το θέμα, την προσεχή Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, η Οικονομική Υπηρεσία θα επανακτήσει την πρόσβασή της στις βάσεις δεδομένων. Μέχρι τότε η εξυπηρέτηση των πολιτών για οικονομικά θέματα δεν θα είναι δυνατή από τη συγκεκριμένη δημοτική υπηρεσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News