Ρέθυμνο: Στο Μνημόνιο συνεργασίας για τις 110 κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις

Κρήτη
Ρέθυμνο: Στο Μνημόνιο συνεργασίας για τις 110 κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής «Αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030»

Την ένταξη του Δήμου Ρεθύμνης στο Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030, θα υπογράψει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Γ. Μαρινάκης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, θα υπογράψει το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στο δίκτυο 80 ελληνικών πόλεων που θα εργαστούν πάνω στην κλιματική ουδετερότητα. Πρόκειται για πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής «Αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030».

Η θετική ανταπόκριση του Δήμου Ρεθύμνης στην πρόσκληση που απηύθυνε τον π. Οκτώβριο η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ στους Δήμους της χώρας για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ένταξής τους στο Μνημόνιο Συνεργασίας, εξασφάλισε στο Δήμο Ρεθύμνης την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη ευρωπαϊκή Αποστολή, με την οποία θα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, αφενός ο συντονισμός και η συνέργεια των συμμετεχόντων Δήμων της χώρας, με κοινό στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέσα από στοχευμένες περιβαλλοντικές δράσεις κι εφαρμογές «έξυπνων πόλεων», και, αφετέρου, η διάχυση καλών πρακτικών που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της συντελούμενης κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια μέρα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ θα απευθύνει χαιρετισμό και θα παρακολουθήσει τις εργασίες της Ημερίδας που συνδιοργανώνουν η ΕΔΕΥΑ με την ερευνητική ομάδα του Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με θέμα «Διαχείριση κυβερνο-φυσικών κινδύνων στα αστικά δίκτυα νερού». Η Ημερίδα θα εστιάσει σε θέματα ανάλυσης, διαχείρισης και στρατηγικής αντιμετώπισης των αναδυόμενων κυβερνο-φυσικών κινδύνων στα αστικά δίκτυα νερού.

Στόχοι της ημερίδας είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των αστικών δικτύων νερού, η καλύτερη κατανόηση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών των εταιρειών, η εξοικείωση με την πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνων, καθώς και η αναζήτηση πρακτικών εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό και εθνικό νομικό πλαίσιο προστασίας των κρίσιμων υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News