Αιματηρό επεισόδιο στο Ρέθυμνο: Ελεύθεροι και οι 3 κατηγορούμενοι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα

Κρήτη
Αιματηρό επεισόδιο στο Ρέθυμνο: Ελεύθεροι και οι 3 κατηγορούμενοι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες - Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι δύο φερόμενοι ως βασικοί “πρωταγωνιστές” του αιματηρού επεισοδίου

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και τη σύμφωνη γνώση ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι οι  3 κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου, έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο. Και οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου, οδηγήθηκε στην ανακρίτρια ο 50χρονος πατέρας του αστυνομικού που πυροβόλησε το νεαρό, ο οποίος μετά τη σύντομη απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του επανέλαβε αρκετές φορές τη φράση «αρνούμαι τις κατηγορίες».

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρεθύμνου οι δύο φερόμενοι ως βασικοί “πρωταγωνιστές” του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από μπαρ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Ο λόγος για τον 33χρονο αστυνομικό, ο οποίος νοσηλευόταν μέχρι χθες στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε, μάλιστα, σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι, αλλά και τον 26χρονο από τον Μυλοπόταμο, ο οποίος νοσηλευόταν μέχρι χθες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι παραδόθηκε στις Αρχές ο 50χρονος πατέρας του 33χρονου αστυνομικού. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι τρεις νεαροί-συγγενείς του 26χρονου βαρύνονται με κατηγορίες περί συμπλοκής (πλημμέλημα) και παράβασης του νόμου περί όπλων. Και οι τέσσερις εν λόγω κρατούμενοι αναμένεται να απολογηθούν σήμερα Τρίτη το μεσημέρι.

Αναφορικά με τον 33χρονο και τον 26χρονο, εισαγγελέας και ανακρίτρια μετέβησαν χθες σε αμφότερα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, σε Ρέθυμνο και Χανιά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και στους δύο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συμπλοκή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων (πλημμέλημα). Αναφορικά με την ποινική δίωξη περί βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αυτή αναμένεται να προσωποποιηθεί κατά την ανάκριση.

Σε αντίθεση με τον 33χρονο ο οποίος δεν κατέστη δυνατό χθες να απολογηθεί προανακριτικά, λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε, ο 26χρονος απολογήθηκε από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Στην προανακριτική του απολογία, ο νεαρός από τον Μυλοπόταμο φέρεται να υποστήριξε ότι δε θυμάται τίποτα από το επίμαχο περιστατικό, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Ποινικές διώξεις

Στο μεταξύ, χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου οι τρεις νεαροί-στενοί συγγενείς του 26χρονου τραυματία, ηλικίας 28, 27 και 22 ετών. Σε βάρος και των τριών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συμπλοκή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Χθες Δευτέρα, εξάλλου, παραδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του πλαισίου του αυτοφώρου, ο 50χρονος υπεύθυνος ασφαλείας του μπαρ (και πατέρας του 33χρονου αστυνομικού), συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Ο 50χρονος εισήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα Δικαστήρια Ρεθύμνου, από την πίσω είσοδο, λίγο πριν τη μεταγωγή των τριών νεαρών - και με διαφορετικό αστυνομικό όχημα - για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Σημειώνεται ότι έξω από τα Δικαστήρια βρίσκονταν χθες συγγενείς των νεαρών κατηγορουμένων από τον Μυλοπόταμο προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους οικείους τους. Τελικά, σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκαν οι ίδιες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν και στους τρεις νεαρούς. Οι τέσσερις εν λόγω κατηγορούμενοι έλαβαν 24ωρη προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι.

Το χρονικό της συμπλοκής

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν η παρέα των τεσσάρων νεαρών-συγγενών θέλησε να εισέλθει σε μπαρ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος (ο 50χρονος πατέρας του 33χρονου αστυνομικού), γνωρίζοντας ότι λίγη ώρα πριν είχαν προκαλέσει φασαρία σε άλλο μπαρ, δεν τους επέτρεψε την είσοδο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έντονος διαπληκτισμός.

Στο μπαρ βρισκόταν ο 33χρονος γιος του υπευθύνου, ο οποίος, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του κινδυνεύει από επίθεση με μαχαίρι, φέρεται να μπήκε στη μέση. Ο 26χρονος φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι τον 33χρονο στην παλάμη, ενώ ο αστυνομικός φέρεται να χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο πυροβολώντας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 26χρονος στην κοιλιακή χώρα και το πόδι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News